Πάρα τις εξαντλητικές δίαιτες η Ναταλία Γερμανού δεν κατάφερνε να χάσει τα περιττά κιλά ειδικά από τότε που έκοψε το τσιγάρο.

«Μετά τις αποτυχημένες μου προσπάθειες να χάσω το βάρος που ήθελα μόνη μου, αποφάσισα να καταφύγω σε ειδικό και να σταματήσω τις αυτοσχέδιες δίαιτες τύπου 70 γραμμ. μοσχάρι και δυο φύλλα μαρούλι, που όχι μόνο δεν με βοηθούσαν να χάσω τα κιλά που ήθελα , αλλά με εξαντλούσαν και μου προκαλούσαν και ζαλάδες, ημικρανίες και άλλα προβλήματα», αποκάλυψε στο «Οκ!» η παρουσιάστρια και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πλέον έχω βγάλει τη λέξη δίαιτα από τη ζωή μου».

Αναλυτικά τα διατροφικά μυστικά της:

– Φροντίζω μία φορά την εβδομάδα, εφόσον έχω όρεξη, να ενδίδω σε ατασθαλίες. Έτσι, μπορεί όλες τις υπόλοιπες ημέρες να προσέχω, αλλά αυτή τη μία μέρα θα φάω ό,τι μου αρέσει, είτε αυτό είναι πίτσα είτε τηγανητές πατάτες είτε καρμπονάρα ή κάποιο γλυκό. Αυτό με βοηθάει να νιώθω ότι δεν στερούμαι ενώ δεν με βγάζει και από το πρόγραμμά μου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Αποφεύγω τους υδατάνθρακες και τα λιπαρά.

– Τρώω μικρότερες ποσότητες απ’ ό,τι παλιότερα. Με τον καιρό όμως συνειδητοποίησα ότι χορταίνω και με λιγότερο φαγητό. Έτσι, δεν γεμίζω πια το πιάτο μου μέχρι πάνω, αλλά τρώω τόσο όσο χρειάζεται για να χορτάσω.

– Έχω πάντα μαζί μου ένα μικρό σνακ για να είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω τις λιγούρες όπου κι αν είμαι, είτε αυτό σημαίνει ότι έχω κολλήσει στην κίνηση ή ότι δεν προλαβαίνω να φάω λόγω έλλειψης χρόνου. Συνδυάζω π.χ. μία μπανάνα με ξηρούς καρπούς, που και μου κόβει την πείνα και ανεβάζει την ενέργεια μου ή έχω μαζί μου μια μπάρα δημητριακών ή αν προλαβαίνω έχω γεμίσει ένα ταπεράκι με στικ λαχανικών.

-Δεν πάω πουθενά χωρίς ένα μπουκαλάκι νερό. Δυστυχώς είμαι από τους ανθρώπους που δεν πίνουν πολύ νερό, σχεδόν πρέπει να μου το θυμίζουν. Γι’ αυτό φροντίζω να έχω πάντα μαζί μου για να μην το ξεχνάω.

-Γενικά δεν μαγειρεύω, όμως έχω μάθει να φτιάχνω μόνη μου αυτά που χρειάζομαι για το πρόγραμμά μου, όπως κοτόπουλο, ψητά, σαλάτες, ζυμαρικά ολικής άλεσης κ.λπ. για να τρώω σπιτικό φαγητό.

-Αφιερώνω χρόνο στη γυμναστική. Όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο πρέπει να φροντίζουμε το σώμα μας για να το κρατήσουμε σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Γι’ αυτό και φροντίζω να γυμνάζομαι τακτικά. Δύο φορές την εβδομάδα κάνω callanetics, που εξασκεί όλο το σώμα χωρίς να το καταπονεί. Το πρόγραμμά μου περιλαμβάνει βάρη και κυκλική προπόνηση. Επίσης 2-3 φορές την εβδομάδα κάνω μόνη μου διάδρομο.

Επιμέλεια: Νεφέλη Μάρκελου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης