Στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» της Δευτέρας παρουσιάστηκαν πολλά θέματα με πρώτο εκείνο των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στις Σκουριές Χαλκιδικής, καθώς στη διάρκεια της εκπομπής «Ζούγκλα» που προβλήθηκε την περασμένη Πέμπτη Καλεσμένοι ήταν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία, εκπρόσωπος της εταιρείας και κάτοικοι από την Ιερισσό, καθώς και επιστήμονες που τάσσονται κατά των μεταλλείων χρυσού στη περιοχή.

Ανάμεσα τους και ο μηχανικός μεταλλείων και μεταλλουργός Γιώργος Τριανταφυλλίδης, που εξέφρασε σθεναρά την αντίθεση του… ωστόσο έγγραφα που έφτασαν στα γραφεία της εκπομπής, αποδεικνύουν ότι όχι μόνο δεν είναι αντίθετος με όλη τη μεταλλευτική δράση στην περιοχή, αλλά έχει κάνει μεγάλη έρευνα του έργου των μεταλλείων χρυσού του νομού Ροδόπης με έδρα τις Σάππες, με τη χρήση κυανίου και είχε οικονομικές απολαβές για την έρευνα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το σχετικό άρθρο.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Πύδνας- Κολινδρού, Ευάγγελος Πολύζος, μίλησε για τη σύλληψή του όταν κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης κινητοποίησης των κατοίκων την Κυριακή, όταν οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε «κατάληψη» των διοδίων σηκώνοντας τις μπάρες και επιτρέποντας τη διέλευση των οχημάτων, χωρίς να πληρώσουν, για δύο και πλέον ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη της Επιτροπής διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων «για το πρόσφατο κλείσιμο της αερογέφυρας στον κόμβο Αιγινίου, χωρίς έγγραφη ενημέρωση, για λόγους συντήρησης». Για τον λόγο αυτό έχουν προγραμματίσει επίσκεψη αντιπροσωπείας στην Αθήνα, όπου θα ζητήσουν συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Υποδομών. Επίσης, το Σάββατο 13 Απριλίου έχουν προγραμματίσει συναυλία σε παρακείμενο χώρο στα διόδια Αιγινίου με τη συμμετοχή καλλιτεχνών.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το σχετικό άρθρο.

Ακολούθουσε το θέμα των ημερών: το χαστούκι του δημάρχου Ιθάκης Γιάννη Κασσιανό κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του νησιού προς τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Δ. Ταφλαμπά. Και οι δύο εμπλεκόμενοι μίλησαν στην εκπομπή (σ.σ. ο δήμαρχος μέσω Skype, ενώ ο κ. Ταφλαμπάς τηλεφωνικά) για το περιστατικό, αλλά και για  τη σωρεία καταγγελιών που υπάρχουν για τον δήμαρχο Ιθάκης. Συγκεκριμένα, ο ίδιος καταγγέλλεται από δημοτικούς συμβούλους και παράγοντες της περιοχής για οικονομικές ατασθαλίες και παραβάσεις που ζημιώνουν το δημόσιο συμφέρον. Ωστόσο, ο κ. Κασσιανός τονίζει με δηλώσεις του στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» ότι όταν εκείνος διέταξε έρευνα για τους ορκωτούς λογιστές, βρήκε την αντίσταση των δημοτικών συμβούλων της προηγούμενης δημοτικής αρχής, καθώς είχαν ξοδευτεί πάρα πολλά χρήματα σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.


(Ο δήμαρχος Ιθάκης μιλά μέσω Skype από το Βουκουρέστι στην εκπομπή Κίτρινος Τύπος)

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το σχετικό άρθρο.

Τέλος, στην εκπομπή της Δευτέρας παρουσιάστηκε ρεπορτάζ που φέρνει στο φως σκάνδαλο που ξεπερνά τα 16 εκατ. ευρώ, το οποίο και αποκαλύφθηκε από έναν απλό διαχειριστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Μελισσίων.

Εικονικά τιμολόγια, ακάλυπτες επιταγές, «στημένες» δημοτικές επιχειρήσεις, ξυλοδαρμοί και δέκα διαφορετικά τεράστια ποσά που αγνοούνται και πλέον βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ, αποτελούν τον πυρήνα της δημοσιογραφικής έρευνας.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το σχετικό άρθρο.

Παρακολοθήστε ολόκληρη την εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» της Δευτέρας:

(Α’ Μέρος)

(Β’ Μέρος)

(Γ’ Μέρος)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης