«Κινητήριο δύναμη» στις νέες εξελίξεις, αποτελούν τα νέα Μέσα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης (Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης), επηρεάζοντας προς τη θετική κατεύθυνση και τη λειτουργία των συμβατικών ΜΜΕ (εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεόραση).

Αυτό επισημάνθηκε, σύμφωνα με το cretalive, στο πλαίσιο των εργαστηρίων του 12ου Διεθνούς Φόρουμ, που ξεκίνησε χθες τις εργασίες του στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου στους Αγίους Πάντες Αποκορώνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ξεχωριστά εργαστήρια έγιναν αναφορικά με τον τουρισμό, την πολιτιστική κληρονομιά και τα media, τον πόλεμο και τα ΜΜΕ, αλλά την Αραβική Άνοιξη.

Στις εργασίες πήραν μέρος πανεπιστημιακοί και επιστήμονες από το Μαρόκο, τον Λίβανο, τη Βραζιλία, τη Γαλλία, τη Γεωργία, τη Ρουμανία, την Ισπανία και την Ελλάδα.

Αναφορικά με το ρόλο των νέων ΜΜΕ στο σήμερα ο κ. Άγγελος Δάβαρης, υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του ΤΕΙ Πειραιά, επισήμανε πως η σύγχρονη διεθνοποίηση των κοινωνιών επηρεάζει άμεσα και αυτόν τον τομέα, παραθέτοντας μια σειρά από παραδείγματα χρήσης των νέων τεχνολογιών. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της τεχνολογίας για θέματα εκπαίδευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μεσημέρι οι μετέχοντες στο Φόρουμ επισκέφθηκαν τον χώρο της αρχαίας Ελιάς των Βουβών και την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης