Η έκθεση του ΔΝΤ «πάγωσε» τα ελληνικά Ομόλογα και η αγορά περιμένει κάποια «καλά νέα» για να συνεχίσει στην πορεία αποκλιμάκωσης τους

Από την άλλη πλευρά, οι αποδόσεις των ομολόγων στην ευρωζώνη υποχωρούν, καθώς τα ιταλικά, τα πορτογαλικά και τα ισπανικά ομόλογα – που θεωρούνται οι μεγαλύτεροι ωφελημένοι των μέτρων της ΕΚΤ όπως το QE – σημειώνουν ράλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ευρώ, εν τω μεταξύ, σημειώνει άνοδο στα υψηλά δύο ετών έναντι του δολαρίου.

Οι αποδόσεις στα ισπανικά, τα ιταλικά και τα πορτογαλικά 10ετή ομόλογα υποχωρούν 5 μονάδες βάσης, ενώ και το yield στο 10ετές γερμανικό υποχωρεί 2 μονάδες βάσης στο 0,52%.

Η κίνηση στην αγορά ομολόγων αποτελεί αναστροφή της τάσης των τελευταίων τριών εβδομάδων. Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων στην ευρωζώνη αυξήθηκαν από τότε που ο Draghi σηματοδότησε στα τέλη Ιουνίου σε ομιλία του στην Πορτογαλία, ότι είναι ανοικτός σε πολιτικές αλλαγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα ελληνικά ομόλογα, το κλίμα είναι ουδέτερο παρά την έκθεση του ΔΝΤ, εν αναμονή τόσο της αξιολόγησης της S&P που θα ανακοινωθεί μετά το κλείσιμο των ευρωπαϊκών αγορών, όσο και της πολυσυζητημένης εξόδου της Ελλάδας στις αγορές με 5ετές ομόλογο.

Οι αποδόσεις στο 10ετές υποχωρούν ελαφρώς κατά 0,08%στο 5,275%, ενώ το yield στο 2ετές σημειώνει άνοδο 2,21% στο 3,468%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης