Το δολάριο υποχώρησε έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων σήμερα καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε κατοχύρωση κερδών αφού η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Federal Reserve) άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια χθες, όπως αναμενόταν, με τις αγορές να αναμένουν μια αύξηση επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίασή της.

Με την αβεβαιότητα για το ποιος θα είναι ο επόμενος επικεφαλής της Fed να περιορίζεται καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να διορίσει τον Τζερόμ Πάουλ, η αγορά αναζητά πλέον νέα στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Πάουελ είναι σχεδόν μια ρεπουμπλικανική εκδοχή της Τζάνετ Γέλεν. Προσφέρει συνέχεια στη Fed, το οποίο σημαίνει μια επιφυλακτική προσέγγιση στη νομισματική πολιτική, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη σύσφιξη», δήλωσε αναλυτής συναλλαγματικών ισοτιμιών της Societe Generale στο Λονδίνο.

Ο δείκτης δολαρίου υποχώρησε κατά 0,2% στο 94,71. Την περασμένη Παρασκευή είχε ανέλθει σε υψηλό τρεισήμισι μηνών στο 95,150.

Η Fed ενίσχυσε τις προσδοκίες για μια αύξηση των επιτοκίων στα τέλη του έτους, τονίζοντας την ‘ισχυρή’ οικονομική ανάπτυξη και την ενδυνάμωση της αγοράς εργασίας. Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει μια αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση πολιτικής του επόμενου μήνα, σύμφωνα με το πρόγραμμα Fedwatch του CME Group.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης