Κανένα από τα μέτρα που θα εξαγγελθούν στη Θεσσαλονίκη (από τον Α. Τσίπρα) δεν θα θέσουν σε κίνδυνο τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,5%.

Τα παραπάνω δήλωσε κυβερνητική πηγή στο Reuters, σε δημοσίευμά του για τα όσα πρόκειται να εξαγγείλει από τη ΔΕΘ ο Έλληνας πρωθυπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η Ελλάδα πρέπει να διατηρήσει ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022. Μέχρι στιγμής, έχει υπεραποδώσει των στόχων και η οικονομία βρίσκεται σε ανάπτυξη.

Βασισμένη στις δημοσιονομικές επιδόσεις, η κυβέρνηση ελπίζει να αποφύγει την εφαρμογή των νομοθετημένων περικοπών στις συντάξεις τον επόμενο χρόνο.

Έχει χαρακτηρίσει το μέτρο “περιττό” σε μια χώρα όπου οι συντάξεις έχουν μειωθεί 12 φορές από το 2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί με εκπροσώπους των θεσμών που θα φθάσουν στην Αθήνα στις 10 Σεπτεμβρίου, για την πρώτη τριμηνιαία αξιολόγηση μετά τη λήξη του προγράμματος.

Στη διάρκεια της ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, όπως αναφέρει το Reuters, πρέπει να βρει τη χρυσή τομή μεταξύ μιας οργισμένης κοινής γνώμης που θέλει να ανταμειφθεί για χρόνια θυσιών και των αγορών, που εύκολα μπορεί να χάσουν την υπομονή τους από οποιαδήποτε ένδειξη παρέκκλισης από τη δημοσιονομική ενοποίηση στην μετά τη διάσωση εποχή.

Επίσης, ο πρωθυπουργός αναμένεται να υπεραμυνθεί της συμφωνίας με τα Σκόπια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης