Η απόδοση του 10ετούς διαμορφώνεται σήμερα στο 3,840% με πτώση 0,29% και συνεχίζει να κινείται στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Μαΐου, ωστόσο απέχει ακόμα από τα χαμηλά 12ετίας και το 3,6%, όπου είχε βρεθεί στα τέλη Ιανουαρίου.

Με οριακή άνοδο, αντίθετα, κινείται η απόδοση του 5ετούς και στο 2,951% (+0,34%), στα επίπεδα που διαπραγματευόταν στα τέλη Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί οι συναντήσεις που είχαν στις ΗΠΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γιώργος Χουλιαράκης και ο Δημήτρης Τσάκωνας με 25 funds να ήταν παραγωγικές, με τους επενδυτές να εμφανίζονται θετικοί στη σκέψη μίας νέας εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, ωστόσο αυτό που έχουν δείξει και οι πρόσφατες αναλύσεις των διεθνών οίκων (HSBC, JP Morgan) είναι ότι οι αγορές προτιμούν την έκδοση ενός 5ετούς ή ενός 3ετούς ομολόγου, και σίγουρα όχι μεγαλύτερης διάρκειας από την 10ετία.

Οι επενδυτές έχουν ακόμη επιφυλάξεις τόσο για την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας όσο και για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, η πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup είχε θετική απήχηση στα funds, κυρίως σε ό,τι αφορά στη βραχυπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, με την απουσία του γαλλικού μηχανισμού, η αβεβαιότητα για το μεσομακροπρόθεσμο διάστημα παραμένει. Την ίδια στιγμή, προσθέτουν, η Ελλάδα παραμένει ευάλωτη στις διεθνείς αναταράξεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης