Με έκθεσή του ο οίκος Fitch εκτιμά ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2013, όπως και το 2014 θα μπορούσε να καταστεί κερδοφόρο για τις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες (Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον οίκο, η διαδικασία αναδιάρθρωσης των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών, αλλά και η ενσωμάτωση των ιδρυμάτων που προσφάτως εξαγόρασαν, θα μπορούσαν αποτελέσουν αποδοτικούς παράγοντες για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα και φέροντας συνέργειες και ενισχύοντας την κερδοφορία και την κεφαλαιακή τους βάση. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στην έκθεση, οι κίνδυνοι για Εθνική, Πειραιώς, Alpha και Eurobank από την παρατεταμένη ύφεση στην Ελλάδα, παραμένουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι συνέργειες από τις πρόσφατες εξαγορές, μαζί με την περαιτέρω μείωση του κόστους χρηματοδότησης και την επιβράδυνση του ρυθμού επιδείνωσης της ποιότητας των δανείων θα μπορούσε να βελτιώσει την εγχώρια λειτουργική κερδοφορία στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 και το 2014», σημειώνει, συγκεκριμένα, ο οίκος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης