Ηλεκτροπληξία στους… οικογενειακούς προϋπολογισμούς θα προκαλέσουν το νέο έτος οι αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», θα ανέρχονται στο 37% και πρόκειται για εισήγηση της επιχείρησης ηλεκτρισμού στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Η επιβάρυνση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των απαιτήσεων της τρόικας για απελευθέρωση των οικιακών τιμολογίων και προβλέπεται επίσης στο προσχέδιο του Μνημονίου για το οποίο έχουν συμφωνήσει η κυβέρνηση και οι δανειστές μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προκύπτει από το κείμενο, η αύξηση-σοκ θα έρθει σε τρεις δόσεις. Η πρώτη την 1η Ιανουαρίου του 2013 -οπότε και το Υπουργείο ΠΕΚΑ μαζί με το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να εκδώσουν τη σχετική απόφαση αναπροσαρμογής των τιμολογίων-, η δεύτερη δόση την 1η Μαρτίου και η τρίτη την 1η Ιουλίου, όταν τα τιμολόγια θα έχουν πλήρως απελευθερωθεί.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τη μνημονιακή μας υποχρέωση, θα εξαιρέσει από αυτές τις αυξήσεις τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, με την καθιέρωση ειδικού τιμολογίου ρεύματος. Βέβαια, δεν αποσαφηνίζεται αν σε αυτές τις κατηγορίες οι ανατιμήσεις θα είναι μικρότερες ή μηδενικές.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης