Η Γερμανία θα μπορούσε να δώσει το «οκ» σε ισπανικό αίτημα διάσωσης, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble σε συνέντευξή του στην ιαπωνική Nikkei, υπογραμμίζοντας πως μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί μετά από προσεκτική εξέταση των σχεδίων της Ισπανίας να διορθώσει τα δημόσια οικονομικά της.

Μέχρις στιγμής η Γερμανία δεν έχει πάρει θέση απέναντι στο ενδεχόμενο ένταξης της Ισπανίας σε ένα πλήρες πρόγραμμα στήριξης. Αφήνοντας να εννοηθεί πως η Ισπανία θα μπορούσε να περιμένει κάποια ελαστικότητα από τη Γερμανία, ο Schaeuble επανέλαβε την αποφασιστικότητα του Βερολίνου να υπερασπιστεί το ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ισπανική κυβέρνηση είναι αξιέπαινη για την αποφασιστικότητα που επέδειξε στον προϋπολογισμό του 2013, που υπόσχεται περισσότερες περικοπές δαπανών, είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Ενώ η Γερμανία -συνέχισε- δεν είναι βέβαιη πως η Ισπανία θα ζητήσει βοήθεια, προετοιμάζεται παρ΄λ΄αυτά για κάθε πιθανό σενάριο.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η Bundestag, θα χρειαστεί να εγκρίνει τα μέτρα στήριξης προτού δοθεί το τελικό πράσινο φως από το Eurogroup.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης