Τα «πάνω – κάτω» απειλεί να φέρει η Τρόικα στην αγορά επαγγελματικής στέγης, καθώς φέρεται να ζητάει αλλαγή του προστατευτικού καθεστώτος.

Oι δανειστές ζήτησαν από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να τροποποιήσει τη νομοθεσία, που ορίζει ότι τουλάχιστον επί μία 12ετία οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να διώξουν τον επιχειρηματία που έχει υπογράψει μισθωτήριο συμβόλαιο για κατάστημα ή γραφείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το σημερινό «Έθνος», οι εκπρόσωποι των δανειστών έγειραν στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου που ορίζει το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να διώξουν τους ενοικιαστές – επιχειρηματίες από τα καταστήματα ή τα γραφεία που μισθώνουν, πέραν κάποιων εξαιρέσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου αιφνιδιάστηκε με το αίτημα αυτό, το οποίο ήρθε λίγο μετά τις νέες πιέσεις που ασκήθηκαν για την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας των δανειοληπτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης