Με απώλειες έκλεισαν την Τρίτη οι αμερικανικοί δείκτες για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, καθώς έχουν επανέλθει οι ανησυχίες για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ενώ την ίδια ώρα αποτιμήθηκε αρνητικά η πρόταση της κυβέρνησης για αλλαγή του φορολογικού πλαισίου που διέπει τις συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,68% στις 17.055,87 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,42% στις 4.508,69 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,58% στις 1.982,77 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πιέσεις εντάθηκαν σήμερα εξαιτίας του ότι ο αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει σχέδιο περιορισμού των συμφωνιών που επιτρέπουν στις εταιρίες να προστατεύουν τα έσοδά τους στο εξωτερικό από τους αμερικανικούς φόρους. Η εξέλιξη αυτή πλήττει τις κυοφορούμενες εξαγορές και συγχωνεύσεις, καθώς πολλές εταιρείες προσπαθούν να αξιοποιήσουν τις διαφορές φορολογίας, προχωρούν σε εξαγορές και μετακινούν την φορολογική τους έδρα στο εξωτερικό.

Στο ταμπλό, η CarMax υποχώρησε κατά 9,5%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη δευτέρου τριμήνου χρήσης, εξαιρουμένων έκτακτων εσόδων, διαμορφώθηκαν στα 64 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 67 σεντς ανά μετοχή.

Ημέρα, λοιπόν, απωλειών για όλες σχεδόν τις εταιρείες που βρίσκονται στα διαδικασία εξαγορών ή συγχωνεύσεων με αντίστοιχες εκτός αμερικανικού εδάφους. Η AbbVie, η οποία συμφώνησε τον Ιούλιο να εξαγοράσει την ιρλανδική Shire έχασε 1,9%, η Medtronic υποχώρησε κατά 2,6%, καθώς έχει προσπαθήσει να εξαγοράσει την επίσης ιρλανδική Covidien. Παράλληλα, η Abbott Laboratories βρέθηκε στο -1,7%, καθώς κυοφορείται συμφωνία με την Mylan.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, συνεχίστηκε η διόρθωση της Alibaba, η οποία υποχώρησε κατά 3%, μετά το χθεσινό -4,3%. Την Παρασκευή, στο ντεμπούτο της στο ταμπλό της Wall Street, η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άλμα 38%.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, άνοδο 0,1% σημείωσε ο δείκτης τιμών κατοικιών FHFA στον Ιούλιο στις ΗΠΑ, ενώ σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2013 ο δείκτης ενισχύθηκε κατά 4,4%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης