Διέψευσε τις πληροφορίες που τον ήθελαν να παραιτείται από διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ) ο Πανίκος Δημητριάδης, δηλώνοντας ότι δεν θα παραιτηθεί από την θέση του. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δημητριάδης είπε: «Δεν προτίθεμαι σε τέτοια δύσκολη στιγμή να επιδεινώσω την κατάσταση της χώρας» και πρόσθεσε: «Τυγχάνω της εμπιστοσύνης της ΕΚΤ».

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά πόσο ο διοικητής τυγχάνει της εμπιστοσύνης του προέδρου, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα φέρεται να είναι δυσαρεστημένος μαζί του, απέφυγε να απαντήσει ευθέως. «Οι θεσμοί, ιδιαίτερα σε τόσο δύσκολες ώρες, πρέπει να λειτουργούν με τέτοιο τρόπο που έχουν σχέση με το κοινό καλό. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι σαφής και συγκεκριμένος σε ό,τι αφορά τις ξεχωριστές αρμοδιότητες», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κοινή συνέντευξη τύπου ο διοικητής της ΚΤ, Πανίκος Δημητριάδης και ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής έστειλαν το μήνυμα ότι η Τράπεζα Κύπρου θα σωθεί. Η συμφωνία με το Eurogroup «προβλέπει πλήρη ανακεφαλαιοποίση της Τράπεζας Κύπρου και θέτει τις βάσεις για διάσωσή της. Η Τράπεζα Κύπρου θα γίνει πιο γερή», τόνισε ο διοικητής και μαζί του συμφώνησε ο υπουργός Οικονομικών. Ο Πανίκος Δημητριάδης ανέφερε ότι ο στόχος είναι η δημιουργία μιας πολύ ισχυρής τράπεζας, που θα αποκτήσει πρόσβαση στο ευρωσύστημα, και όχι στον ELA.

Η συγχώνευση με τη Λαϊκή θα μας δώσει μια πολύ ισχυρή Τράπεζα, πρόσθεσε.

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι, με βάση την συμφωνία του Eurogroup η ΕΚΤ θα συνεχίσει την παροχή ρευστότητας προς την Τράπεζα Κύπρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης