«Η Ευρωζώνη δεν θα υποκύψει στην πίεση του χρόνου για την ελληνική βοήθεια» σημείωσε σε συνέντευξή που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt» ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schäuble, εξηγώντας ότι θεωρεί πολύ δύσκολο να έχει παραδοθεί ολόκληρη η έκθεση της Τρόικας για την Ελλάδα στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

«Προς το παρόν δεν φαίνεται ότι θα έχουμε την ολοκλήρωση της έκθεσης της Τρόικας τη Δευτέρα, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι το ελληνικό κοινοβούλιο θα συμφωνήσει επί του προϋπολογισμού την Κυριακή. Εμείς στο Eurogroup και στο ΔΝΤ θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αλλά δεν θα αφήσουμε τους εαυτούς μας να βρεθούν υπό πίεση. Δεν είμαστε υπεύθυνοι για την πίεση του χρόνου. Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη που συμμετέχουν είχαν επίγνωση αυτής της προθεσμίας για μεγάλο χρονικό διάστημα», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, επανέλαβε ότι νοιώθει πως η Ελλάδα έχει θέση στη ζώνη του ευρώ, ακόμη κι αν αυτό θα είναι δύσκολο, καθώς τα πράγματα που παραμελήθηκαν επί δεκαετίες πρέπει να γίνουν τώρα. Νωρίτερα, είχε αναφέρει ότι η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ εξαρτάται άμεσα από την ελληνική κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:
«Από την ελληνική κυβέρνηση εξαρτάται η εκταμίευση της δόσης», Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012, 06:14

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης