Το ευρώ πάσχιζε να διατηρήσει τα κέρδη του στο ξεκίνημα της εβδομάδας και κατάφερε να ενισχυθεί, παρά το αρνητικό θεμελιώδες υπόβαθρο. Το ενιαίο νόμισμα φαίνεται ότι δεν συναντά εμπόδια στην άνοδο, ακόμα κι αν οι θεμελιώδεις συνθήκες δεν υποστηρίζουν κάτι τέτοιο.

Αν υπάρχει ένα νόμισμα που πραγματικά επωφελείται από την απουσία ενός σημαντικού κερδοσκοπικού ενδεχομένου (που θεωρητικά δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη διαμόρφωση θεμελιώδους τάσης), είναι το ευρώ. Αυτή η θεωρία εξηγεί και την άνοδό του την Πέμπτη έναντι των βασικών νομισμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα για την ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου (EURUSD), η κίνηση αυτή μεταφράζεται σε άνοδο πάνω από τη σημαντική αντίσταση στο 1,2825, που οδήγησε το ζεύγος μια ανάσα από το 1,2900.

Στη συνέχεια, για όσους παρακολουθούν τις οικονομικές ανακοινώσεις, αναμένονται τόσο θετικά όσο και αρνητικά στοιχεία.

Ωστόσο, με τους Δείκτες Υπευθύνων Προμηθειών (Purchasing Managers Index – δείκτες PMI) να παραμένουν σε περιβάλλον συρρίκνωσης για 10ο διαδοχικά μήνα και την ευρωπαϊκή σύνοδο να μην έχει σημειώσει πρόοδο (ως προς τον κοινοτικό προϋπολογισμό με πληθώρα διαφωνιών), οι επερχόμενες ανακοινώσεις θα έχουν μικρή επιρροή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προσοχή στρέφεται στον δείκτη επιχειρηματικού συναισθήματος IFO στη Γερμανία και στη δεύτερη ημέρα της ευρωπαϊκής συνόδου. Παρ’ όλα αυτά, το Eurogroup της Δευτέρας είναι το γεγονός που θα τροφοδοτήσει εκ νέου την επενδυτική δραστηριότητα.

Πηγή: FXCM
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης