Το ευρώ εμφανίστηκε αποδυναμωμένο έναντι του δολαρίου τα ξημερώματα της Δευτέρας, μετά την ανακοίνωση των επίσημων στοιχείων, τα οποία προκαλούν ανησυχίες σχετικά με την παγκόσμια ανάπτυξη.

Η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 7,7% σε ετησιοποιημένη βάση, το πρώτο τρίμηνο, κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 8%. Σε άλλες ανακοινώσεις, η κινεζική βιομηχανική παραγωγή εμφανίστηκε κατώτερη των προσδοκιών, ενώ οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 0,4% τον Μάρτιο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση σε περίοδο 9 μηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου διαμορφώθηκε στο 1.3063 κατά τη διάρκεια των ασιατικών συναλλαγών, σε νέα χαμηλά εβδομάδας. Η ισοτιμία επιχειρεί ανοδικά, με πολλές αντιστάσεις, και αυτήν τη στιγμή διαπραγματεύεται στο 1.3070. Οι αναλυτές περιμένουν το ευρώ να βρει στήριξη στο 1.3000, στα χαμηλά στις 9 Απριλίου, και αντίσταση στο 1.3137, στα υψηλά των τελευταίων έξι εβδομάδων. Το ευρώ εμφανίζεται αποδυναμωμένο έναντι του γιεν, με την ισοτιμία να διαγράφει απώλειες 0,50%, με τα χαμηλά των ασιατικών συνεδριάσεων στο 127.55.

Οι ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσουν τα στοιχεία της μεταποιητικής δραστηριότητας αργότερα σήμερα για την πολιτεία της Ν. Υόρκης, ενώ η Ευρωζώνη ανακοινώνει το εμπορικό της ισοζύγιο στις 12.00.

Πηγή: FXCM
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης