Η άρνηση του Ομπάμα να προχωρήσει σε μονομερή εντολή σχετικά με μια επίθεση στη Συρία έδωσε τη δυνατότητα στους επενδυτές να ρευστοποιήσουν κάποιες από τις θέσεις που είχαν σε δολάριο και χρυσό, εξαιτίας του φόβου που υπήρχε.

Φόβος, ο οποίος δεν έχει απομακρυνθεί πλήρως, καθώς οι αποφάσεις για τη Συρία θα ληφθούν στις 9 Σεπτεμβρίου. Οι αγορές ξεκίνησαν επιθετικά την εβδομάδα και τον μήνα, καθώς υπήρξαν απροσδόκητα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν οι αναλυτές είναι μερικά στοιχεία από την αγορά παραγώγων. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι οι θέσεις στο δολάριο Αυστραλίας βρίσκονται σε εξαιρετικά ακραία επίπεδα πώλησης, ενώ το αμερικανικό νόμισμα σημείωσε αύξηση στις αγοραστικές τοποθετήσεις. Θα πρέπει, όμως, να δουν αν η αύξηση αυτή οφείλεται στους φόβους των επενδυτών για τη Συρία κι αν θα έχει συνέχεια.

Η Αμερική έχει αργία, αλλά τα παράγωγα τα οποία λειτουργούν έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο. Στατιστικά, κατά τα τελευταία 63 χρόνια, οι συνεδριάσεις της 2ας και της 3ης Σεπτεμβρίου είναι θετικές.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης