Υψηλό έξι εβδομάδων για το ευρώ έναντι του δολαρίου και υψηλό μήνα για τη στερλίνα, ενώ ο γερμανικός δείκτης DAX επιχειρεί να διασπάσει σημαντικές αντιστάσεις και να βρεθεί σε νέα υψηλά έτους.

Ο γερμανικός δείκτης κινείται καλύτερα από όλους τους άλλους βασικούς δείκτες και αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι η Γερμανία έχει ενισχύσει σημαντικά τη θέση της και στον χρηματοπιστωτικό χώρο μέσα από την κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μακροοικονομικά στοιχεία συνεχίζουν να είναι θετικά, με τη Βρετανία να είναι σε πολύ καλύτερη θέση συγκριτικά με την Ευρωζώνη. Παρόλα αυτά, τα προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει είναι μεγάλα, με το τραπεζικό της σύστημα να χρειάζεται επειγόντως βοήθεια.

Όσον αφορά την Ελλάδα, οι επενδυτές βλέπουν ότι οι διαπραγματεύσεις που έχουν απομείνει θα ολοκληρωθούν με επιτυχία και ότι δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων της Τράπεζας της Ελλάδας, μετά από την ολοκλήρωση της επανακεφαλαιοποίησης, θα απομείνουν τρεις ισχυρές τράπεζες. Όσον αφορά την ελληνική οικονομία, η συνολική ύφεση από την έναρξη της κρίσης είναι 24%.

Ενδιαφέρον αναμένουν οι αναλυτές στο Dow Jones, τον DAX, το ευρώ και τη στερλίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης