Η ακριβότερη αγορά γραφείων στον κόσμο είναι στο Λονδίνο, σύμφωνα με την έρευνα της Cushman & Wakefield με τίτλο Office Space Across the World. Ειδικότερα, το West End του Λονδίνου παραμένει, για δεύτερη χρονιά στην πρώτη θέση.

Σύμφωνα με την έκθεση στο Λονδίνο το κόστος χρήσης ανέρχεται σε 2.122 ευρώ/τ.μ. το χρόνο ενώ στο Χονγκ Κονγκ είναι 1.432 ευρώ/τ.μ./έτος. Τα υψηλά ενοίκια αντικατοπτρίζουν την αυξημένη ζήτηση από τις επιχειρήσεις οι οποίες θέλουν να αποκτήσουν έδρα στη μητρόπολη της διεθνούς επιχειρηματικής σκηνής, όπως επισημαίνεται στην έκθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ενοίκια γραφείων αν και σε διεθνές επίπεδο αυξήθηκαν 3% κατά τη διάρκεια του 2013 ωστόσο σε αγορές της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής παρουσίασαν αυξήσεις έως και 10%.

Σταθερά παρέμειναν τα ενοίκια το κέντρο της Μόσχας- παρότι η αγορά ανέβηκε από την 6η θέση πέρσι στη 3η φέτος – στο Πεκίνο, στο Τόκιο και στο Νέο Δελχί.
Στην Ευρώπη η έλλειψη υψηλής ποιότητας γραφείων χαρακτήρισε πολλές αγορές μεταξύ των όποιων το Λονδίνο και η Φραγκφούρτη, με την ζήτηση σε αυτές τις πόλεις να αυξάνεται με το χρόνο και αντίστοιχα τα ενοίκια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης