Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Philipp Roesler υποστήριξε τις προτάσεις του νεοεκλεγμένου προέδρου της Γαλλίας Francois Hollande για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού συμφώνου ανάπτυξης με στόχο την τόνωση της οικονομίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Dow Jones Newswires και την εφημερίδα Wall Street Journal, ο Roesler δήλωσε ότι η Ευρώπη θα πρέπει διαμορφώσει «σύμφωνα ανάπτυξης» τα οποία θα επικεντρώνουν στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως είναι οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, η μείωση της γραφειοκρατίας και η αναμόρφωση της νομοθεσίας στον κοινωνικό τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε τα κράτη να μπορούν να ξεφύγουν από το βάρος του χρέους μέσω της ανάπτυξης των οικονομιών τους», δήλωσε και πρόσθεσε: «Χωρίς αμφιβολία, χρειαζόμαστε σύμφωνα ανάπτυξης για να γίνει αυτό, αλλά όχι σύμφωνα που θα χρηματοδοτούν το χρέος».

Ο Roesler απέρριψε ταυτόχρονα τις ανησυχίες ότι η εκλογή του σοσιαλιστή Hollande στη Γαλλία θα οδηγήσει σε σύγκρουση το Βερολίνο και το Παρίσι. «Η γαλλογερμανική φιλία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του γερμανικού κράτους», δήλωσε ο Roesler. «Όπως και στο παρελθόν, θα βρούμε κοινό έδαφος σε πολλά θέματα».

Πηγή:Dow Jones Newswires,capital
Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης