Υπέρ της προσωρινής αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη δείχνει σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα να τάσσεται το πρώην στέλεχος της Bundesbank και της ΕΚΤ, Ότμαρ Ίσινγκ, που επέκρινε την πολιτική που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση.

Ο Γερμανός οικονομολόγος, μιλώντας στο Wirtschaftswoche απηύθυνε κάλεσμα τους πολιτικούς να εντάξουν στις ευρωπαϊκές συνθήκες τη δυνατότητα προσωρινής εξόδου από τη νομισματική ένωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε κράτη όπως η Ελλάδα θα έκανε καλό ένα διάλειμμα από την ευρωζώνη. Ωστόσο, αυτό θα πρέπει να συνοδευτεί από μαζικές βοήθειες εκ μέρους των υπόλοιπων χωρών και από μια οικονομική πολιτική προσανατολισμένη στην ανάπτυξη. Ακόμη θα πρέπει η επανένταξη στην ευρωζώνη να εξαρτηθεί από τον όρο της εφαρμογής ριζικών μεταρρυθμίσεων», είπε χαρακτηριστικά ο Ίσινγκ μιλώντας στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό.

Παράλληλα, ο Γερμανός οικονομολόγος άσκησε κριτική στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση «εξακολουθεί να εφαρμόζει μια εχθρική προς την ανάπτυξη πολιτική».

Πληροφορίες από: Deutsche Welle

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης