Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Όλι Ρεν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, προέβη σήμερα μετά τη λήξη των εργασιών του Συμβουλίου ECO-FIN σε διευκρινήσεις σχετικά με τη συζήτηση για την Κύπρο, στη χθεσινοβραδινή συνεδρία του Eurogroup.

Όπως είπε, μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής συνεδρίασης υπήρξαν κάποιες συμπληρωματικές συναντήσεις και συμφωνήθηκε τεχνικό κλιμάκιο της τρόικα (Κομισιον, ΕΚΤ, ΔΝΤ) να επιστρέψει άμεσα στην Κύπρο για να συζητήσει με τις κυπριακές αρχές με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εργαζόμαστε για την επίτευξη λύσης μέσα στο Μάρτιο σε ότι αφορά το πρόγραμμα προσαρμογής (μνημόνιο), ενώ για το ξέπλυμα χρήματος πρόθεση των κυπριακών αρχών είναι να υπάρξει πόρισμα μέσα στο μήνα», ανάφερε ο κ. Ρεν προσθέτοντας ότι η αξιολόγηση θα γίνει από την Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης Moneyval, από ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα και ανεξάρτητο ελεγκτή, που θα επιλεγούν με διαγωνισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Ρεν, η συμφωνία αυτή συνιστά σημαντικό βήμα και σημαντικό εργαλείο, προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης εφαρμογή του πλαισίου για το ξέπλυμα χρήματος και ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες σε πολλά αν όχι σε όλα τα κοινοβούλια χωρών μελών της Ευρωζώνης, αλλά και οι ανησυχίες της Κομισιόν.

Πηγή: ikypros.com
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης