Μικρά κέρδη σημείωσε το αργό την Παρασκευή βρίσκοντας στήριξη στις προσδοκίες για νέα μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης από τις κεντρικές τράπεζες, ωστόσο τα άσχημα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ περιόρισαν τα κέρδη.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουλίου κέρδισε 12 cents ή 0,1% για να τερματίσει τις συναλλαγές στα 84,03 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εβδομάδα το αργό κατέγραψε οριακά κέρδη 7 cents.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την αμερικανική οικονομία επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες ότι οι πιέσεις από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους γίνονται ολοένα και πιο αισθητές στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Ειδικότερα, η Federal Reserve ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 0,1% το Μάιο σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση έπειτα από άνοδο 1% τον Απρίλιο. Τα στοιχεία του Απριλίου αναθεωρήθηκαν καθοδικά έπειτα από την αρχική εκτίμηση για άνοδο 1,1%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παραγωγική ικανότητα επίσης υποχώρησε στο 79,0% από 79,2% τον προηγούμενο μήνα.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires περίμεναν η βιομηχανική παραγωγή να σημειώσει μικρή αύξηση 0,1% με την παραγωγική ικανότητα να διαμορφώνεται στο 79,2%.

Την ίδια στιγμή ο μεταποιητικός δείκτης Empire State σημείωσε βουτιά τον Ιούνιο διολισθαίνοντας στις 2,3 μονάδες από 17,09 μονάδες το Μάιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η New York Federal Reserve Bank.

Η πτώση του δείκτη ήταν μεγαλύτερη των εκτιμήσεων με τους αναλυτές να τοποθετούν τον δείκτη στις 10,7 μονάδες σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης