Οι αγορές σταθεροποιούνται εν αναμονή της κατάθεσης του προέδρου της Fed, Ben Bernanke, στο αμερικανικό Κογκρέσο, τακτική που παρατηρείται κάθε φορά που ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ετοιμάζεται να καταθέσει.

Έτσι, η μείωση του πληθωρισμού στη Βρετανία στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 2,5 ετών, στο 2,4% τον Ιούνιο από το 2,8% καθώς και ο δείκτης οικονομικού συναισθήματος ZEW στη Γερμανία δεν άσκησαν σημαντική επιρροή στις αγορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δείκτης ΖEW ανακοινώθηκε στις -19,6 μονάδες τον Ιούλιο από τις -16,9 μονάδες με τις μέσες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μέτρηση στις -20,0 μονάδες. Χειρότερος ήταν και ο αντίστοιχος δείκτης στην Ευρωζώνη στις -22,3 μονάδες από τις -20,1 μονάδες.

Παραδοσιακά οι ανακοινώσεις αυτές επηρεάζουν την αγορά συναλλάγματος. Παρ’ όλα αυτά το ευρώ φαίνεται να προσπαθεί να διατηρηθεί πάνω από το επίπεδο του $1,2300, χωρίς να δέχεται πιέσεις λόγω των ανακοινώσεων. Η ισοτιμία EUR/USD σκαρφάλωσε κατά τη διάρκεια των ασιατικών αγορών στο 1,2313.

Αναφορικά με την κατάθεση του Ben Bernanke, οι επενδυτές αναζητούν ενδείξεις για την υλοποίηση ενός QE3 μετά και τις χθεσινές αδύναμες πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ, αν και τα πρακτικά της πρόσφατης συνεδρίασης της FOMC έδειξαν ελάχιστους αξιωματούχους της να τάσσονται υπέρ μιας επέκτασης των μη συμβατικών μέτρων στήριξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: FXCM
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης