Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και εξ αφορμής δημοσιευμάτων στον έντυπο Τύπο, ανακοίνωσε ότι η δημοσίευση της «Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης της Τράπεζας και του Ομίλου για τη χρήση του έτους 2011», εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, δεν είναι δυνατή, λόγω εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών.

Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών αποφάσισαν την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας στο Χ.Α.. Πριν από την αναστολή, η μετοχή του Τ.Τ. κατέγραφε απώλειες 29,71%, στα 0,1680 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πιέσεις στη μετοχή αποδόθηκαν στις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν είναι βιώσιμο.

Πάντως, το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν προχώρησαν σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών του Τ.Τ. πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης, κρίνοντας ότι με τις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα υπήρξε έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού για τις εξελίξεις στην τράπεζα.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης