Πολιτικό και οικονομικό χάος «βλέπει» για την Ελλάδα ο Νομπελίστας οικονομολόγος, Νουριέλ Ρουμπινί, εκτιμώντας παράλληλα πως αποτελεί απλώς θέμα χρόνου η έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη, την οποία τοποθετεί μέσα στον επόμενο χρόνο.

Όπως σημείωσε, μέσω twitter, οι ψηφοφόροι στην Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Γερμανία σηματοδότησαν μια εξέγερση ενάντια στην πολιτική λιτότητας, ενώ στην Ελλάδα η ύφεση βαθαίνει κι άλλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, σχολίασε πως το εκλογικό αποτέλεσμα της Ελλάδας είναι πολύ πιο σοβαρό από αυτό της Γαλλίας, γιατί οδηγεί σε χάος.

«Μοιάζει με ένα διαλυμένο τρένο που οδηγείται μοιραία στη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ» έγραψε χαρακτηριστικά, ενώ παρατήρησε ότι η κόπωση από τη λιτότητα στην περιφέρεια της Ευρωζώνης συγκρούεται με την κόπωση διάσωσης στον πυρήνα της Ευρωζώνης.

«Η παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο με σημαντικούς κινδύνους μετάδοσης της κρίσης στην υπόλοιπη ευρωπεριφέρεια. Η πολιτική αβεβαιότητα στην Ευρωζώνη αυξάνεται δραματικά» αναφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης