Το δολάριο σημείωσε απώλειες έναντι όλων των νομισμάτων κατά τη διάρκεια της ασιατικής συνεδρίασης, καθώς η διάθεση για ανάληψη κινδύνου αυξήθηκε, μειώνοντας τη ζήτηση για το ασφαλές καταφύγιο. Ο δείκτης MSCI Asia-Pacific κατέγραψε άνοδο πάνω από 1,0%, ενώ το δολάριο Αυστραλίας υπεραπόδωσε 0,3% κατά μέσο όρο, έναντι όλων των υπολοίπων νομισμάτων.

Η ειδησεογραφία κάνει λόγο για μια πολλά υποσχόμενη συνάντηση μεταξύ του Ομπάμα και μελών του Κογκρέσου την Παρασκευή, η οποία είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε μια λύση αποφυγής του λεγόμενου «δημοσιονομικού γκρεμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποτυχία επίτευξης συμφωνίας θα ενεργοποιήσει μια σειρά ισχυρότατων μέτρων (αυξήσεις φόρων, μειώσεις δαπανών) στο τέλος του έτους. Το γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου εκτιμά ότι, αν τα μέτρα αυτά ενεργοποιηθούν, θα μειώσουν το αμερικανικό ΑΕΠ κατά 0,6% και θα οδηγήσουν την οικονομία των ΗΠΑ σε ύφεση, το πρώτο εξάμηνο του 2013. Σε ένα περιβάλλον στο οποίο οι επενδυτές ελπίζουν ότι μια σταθερή αμερικανική ανάπτυξη θα βοηθήσει να ξεπεραστούν τα προβλήματα της Ευρώπης και της Ασίας, η αποφυγή ενός σεναρίου ύφεση για τις ΗΠΑ θα είναι πολύ θετική εξέλιξη για το επενδυτικό συναίσθημα.

Οι πωλήσεις υπαρχόντων κατοικιών για τον Οκτώβριο είναι η σημαντικότερη οικονομική ανακοίνωση. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 4,75 εκατ.. Αν δεν υπάρξει κάποια σημαντική έκπληξη, οι αγορές είναι πιθανόν να βρουν στήριγμα. Όσον αφορά στο συναίσθημα, ο δείκτης S&P 500 κινείται υψηλότερα και αυτό είναι πιθανό να μεταφερθεί και στην ευρωπαϊκή συνεδρίαση, επιτείνοντας τις πιέσεις στο δολάριο.

Πηγή: FXCM
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης