Συνεδριάζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Eurobank προκειμένου να αποφασίσει την ημερομηνία διεξαγωγής της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, με στόχο την έγκριση των όρων για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Στο τραπέζι της Συνέλευσης τίθεται αποκλειστικά η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για ποσό που θα καλύπτει πλήρως τις βασικές κεφαλαιακές ανάγκες της τράπεζας, οι οποίες στο βασικό σενάριο της άσκησης της BlackRock Solutions ανέρχονται σε 2,945 δισ. ευρώ. Σημειώνεται πως στο ακραίο σενάριο της άσκησης της BlackRock οι κεφαλαιακές ανάγκες της τράπεζας προσδιορίσθηκαν στα 4,98 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Eurobank θα ακολουθήσει τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα πρέπει να καταθέσουν προσφορές συμμετοχής στο εύρος τιμών που θα έχει αποφασισθεί από το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ. Μέχρι τις 14 Απριλίου η Διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα αποστείλει στην Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ επιστολή στην οποία θα αναφέρει πως δεσμεύεται να μετάσχει ως τελικός επενδυτής (backstop) στην αύξηση κεφαλαίου , δηλαδή ότι θα καλύψει μέρος των κεφαλαίων στην περίπτωση που αυτά δεν θα συγκεντρωθούν από τον ιδιωτικό τομέα.

Με πληροφορίες από το kerdos.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης