Το ευρώ συνέχισε την ανοδική του πορεία, έχοντας ξεπεράσει από χθες τα 1,25 δολάρια, επωφελούμενο από την πτώση του δολαρίου, την οποία τροφοδότησε η πρόθεση της πλειονότητας των μελών της FOMC για έναν νέο γύρο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Παρ’ όλα αυτά, οι ανησυχίες για την ευρωπαϊκή περιφέρεια επιστρέφουν, όπως αποτυπώνονται στη μικρή άνοδο που σημειώνουν σήμερα οι αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καλύτεροι των εκτιμήσεων δείκτες μεταποίησης PMI που ανακοινώθηκαν σήμερα για τον Αύγουστο σε Γερμανία και Ευρωζώνη στήριξαν το ενιαίο νόμισμα στα υψηλά επίπεδα, αν και η μεταποιητική δραστηριότητα στη ζώνη του ευρώ παραμένει σε περιβάλλον συρρίκνωσης για έβδομο διαδοχικά μήνα (κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων).

Νωρίτερα, η ανάπτυξη δεύτερου τριμήνου στη Γερμανία επιβεβαιώθηκε στο 0,3% σε τριμηνιαία βάση, εντός των εκτιμήσεων, σύμφωνα με την τελική μέτρηση, με τη μεγαλύτερη συνδρομή να προέρχεται από τον κλάδο των εξαγωγών.

Η ισοτιμία EURUSD βρέθηκε να διαπραγματεύεται σε υψηλά 7 εβδομάδων πάνω από το 1,2570, ενώ η στερλίνα δοκίμασε νωρίτερα το επίπεδο των 1,5900 δολαρίων σε σχέση με το δολάριο για νέα υψηλά 3 μηνών. Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 3 μηνών κινείται και το αμερικανικό αργό, στα 98,00 δολάρια/βαρέλι, ενώ από τις χθεσινές εξελίξεις επωφελήθηκε και ο χρυσός, ο οποίος διαπραγματεύεται πάνω από τα 1.660 δολάρια/ουγγιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πολύτιμο μέταλλο έχει ενισχυθεί κατά 3,5% σε διάστημα έξι ημερών και, αν συνεχιστεί και σήμερα η άνοδος, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο ράλι σε διάρκεια για το τρέχον έτος. Το ασήμι έκλεισε χθες με κέρδη 1,8% περίπου (τιμή spot), ενώ σήμερα συνεχίζει την ανοδική κούρσα, καταγράφοντας κέρδη 2,8%, περίπου πάνω από τα 30,00 δολάρια/ουγγιά.

Πηγή: FXCM
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης