Εντός της ημέρας αναμένεται η ανακοίνωση του πορίσματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη λειτουργία της Εταιρείας Διαχείρισης Ενεργητικού Τραπεζών (BAMC) ή «κακής τράπεζας» το 2013, καθώς και την αξιολόγηση όλων των ενεργειών της σλοβενικής κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών για τη σύστασή της.

Στο προσχέδιο της έκθεσης του ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο, υπογραμμίζεται ότι οι δραστηριότητες της BAMC το 2013 υπήρξαν, σε ορισμένα σημεία, αναποτελεσματικές και ασύμβατες με τη νομοθεσία. Σε απάντηση του προσχεδίου της έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η διοίκηση της BAMC χαρακτήρισε ανακριβή τα ευρήματα, τονίζοντας ότι, «το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη τις εξηγήσεις και τα έγγραφα που είχε προσκομίσει στη διάρκεια της διαδικασίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση επεξεργάστηκε διάφορα μέτρα, σε «απάντηση» των ευρημάτων του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της έκθεσης της Επιτροπής για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Διαφθοράς, η οποία εντοπίζει κακές πρακτικές και υπερβολικές δαπάνες σε εξωτερικούς συμβούλους.

Τα μέτρα που αναμένεται να υιοθετηθούν από την κυβέρνηση εντός της τρέχουσας εβδομάδας, περιλαμβάνουν τις αντικαταστάσεις ορισμένων μη εκτελεστικών διευθυντών και περικοπές σε αμοιβές διευθυντικών στελεχών, καθώς και την επέκταση των δραστηριοτήτων της BAMC για πέντε χρόνια, μέχρι το 2022.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης