Στο «μάτι του τυφώνα», όχι του «Sandy», αλλά της διαφαινόμενης πολιτικής αστάθειας, με τις διαφωνίες μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων να παραμένουν δυσεπίλυτες, βρίσκεται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σε «ελεύθερη πτώση» είναι αυτήν τη στιγμή ο Γενικός Δείκτης Τιμών, που διέσπασε καθοδικά αλλεπάλληλες στηρίξεις καθώς και την ισχυρή περιοχή των 850 μονάδων, για να υποχωρήσει προς τις 843 μονάδες, με απώλειες της τάξεως του 3,5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συντριπτική πλειονότητα των μετοχών δέχεται ισχυρές πιέσεις και μόλις 17 τίτλοι εμφανίζουν θετικό πρόσημο, χωρίς όμως αξιόλογα κέρδη. Ωστόσο, ο τζίρος είναι αρκετά υψηλός, αφού προσεγγίζει ήδη τα 50 εκατ. ευρώ.

Μετά την παράταση της αγωνίας για την υποβολή στη Βουλή του «ενός άρθρου νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα (prior actions)» στις 7 Νοεμβρίου, το βλέμμα των επενδυτών σήμερα είναι στραμμένο στο αποτέλεσμα της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών αναφορικά με το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης του κλάδου.

Επιμέλεια: Αννίτα Τριανταφυλλοπούλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης