Τη μεταφορά στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων αποφάσισε, κατά τη συνεδρίαση της 28ης Μαίου, η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων.

Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τρεις εκτάσεις που σχετίζονται με την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου και συγκεκριμένα για το ακίνητο «Άσπρο Λιθάρι Σουνίου (Cape Sounio)» έκτασης 383.000 τ.μ, έκταση 20 στρεμμάτων στη Γλυφάδα και έκταση 176 στρεμμάτων από το Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά έως τα Αστέρια Γλυφάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, μεταφέρονται στο ΤΑΙΠΕΔ:

– ακίνητο –φιλέτο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης συνολικής επιφανείας 10.663 τετραγωνικών ποδών. Αποτελεί τη Μονάδα (Unit) 2 (Block 1340, Lot 1510) του δευτέρου ορόφου συγκροτήματος κατοικιών και γραφείων καλούμενου ως “The 3 Dag Condominium”, κειμένου επί της οδού 305 East 47th Street (γνωστής και ως “3 Dag Hammarskjold Plaza”), στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Το ανωτέρω ακίνητο μεταβιβάζεται με την εξ αδιαιρέτου αναλογία του στα κοινά μέρη της οικοδομής ποσοστού 9,2192%, και μεθ’ όλων των συστατικών, παραρτημάτων και παρακολουθημάτων αυτού. Το ακίνητο αποκτήθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο με αγορά δυνάμει του από 23 Φεβρουαρίου 2007 συμβολαίου, το οποίο καταχωρήθηκε στο Μητρώο της Οικονομικής Διεύθυνσης του Δήμου της Νέας Υόρκης στις 12 Μαρτίου 2007-τουριστική έκταση στον Παρνασσό επιφάνειας 11.100.000 τ.μ.

-δύο εκτάσεις που βρίσκονται στη θέση «Μετόχι Σταυρονικήτα», εκτός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Κασσάνδρας, στην περιοχή Σάνη, Νομού Χαλκιδικής, Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συνιστά το «Αγρόκτημα Αγροτικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Κασσάνδρας». ΣΕ αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Ειδικού Κέντρου Θεραπείας Ουσιοεξαρτωμένων Κρατουμένων Βόρειας Ελλάδας (ΕΚΘΟΚ) και οι κτιριακές εγκαταστάσεις αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-τρία ξενοδοχεία Ξενία στο Ναύπλιο-

-γεωτεμάχια στα Ιωάννινα

-οικόπεδο με διώροφο κτήριο στην Πλάκα

– οικόπεδα και εκτάσεις με κτίσμα σε Ρόδο, Πάτρα, Χαλκιδική και Γλυφάδα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης