Πάνω από 450 επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών πραγματοποιήθηκαν σε Πεκίνο και Σανγκάη, με το ενδιαφέρον να είναι έντονο για έργα υποδομών, αποκρατικοποιήσεις και ακίνητη περιουσία.

Επίσης οι πολυάριθμες συναντήσεις των συμμετεχουσών στην ελληνική αποστολή τραπεζών, με κινεζικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, καταδεικνύουν το ενδιαφέρον και των δύο πλευρών στην περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι μαζί με το Invest in Greece, οργάνωσαν με τη συνεργασία της Ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο και του Ελληνικού Προξενείου στη Σανγκάη, επιχειρηματική αποστολή που συνόδευσε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Κίνα για συνομιλίες με την νέα Κινεζική ηγεσία.

Διοργανώθηκαν επιχειρηματικά συνέδρια (Business Forum) και στις δύο πόλεις και ακολούθησε μεγάλος αριθμός (455) προγραμματισμένων συναντήσεων μεταξύ των ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν. Και στις δύο πόλεις υπήρξε ιδιαίτερα υψηλή προσέλευση σημαντικών εξωστρεφών κινεζικών επιχειρήσεων.

Στην επιχειρηματική αποστολή συμμετείχαν 87 ελληνικές επιχειρήσεις και επιχειρηματικοί φορείς από τους βασικούς κλάδους της Ελληνικής Οικονομίας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • Ναυτιλία 
  • Τράπεζες 
  • Τουρισμός 
  • Ακίνητα 
  • Αγροτικά προϊόντα 
  • Τρόφιμα 
  • Τεχνολογία 
  • Δομικά υλικά 

Στο Πεκίνο, στο Business Forum, από κινεζικής πλευράς συμμετείχαν πάνω από 135 επιχειρήσεις, στους αντίστοιχους κλάδους, με 257 συμμετέχοντες. Αυτό δείχνει την σημασία που έδωσαν οι κινεζικές επιχειρήσεις στις συναντήσεις με τους Έλληνες επιχειρηματίες, στέλνοντας παραπάνω από ένα στελέχη κάθε εταιρεία. Οι κύριοι κλάδοι που εκπροσωπούσαν οι κινεζικές επιχειρήσεις ήταν: Τουρισμός, ακίνητα, εμπόριο, ενέργεια, κατασκευές, μηχανολογικός εξοπλισμός, ορυκτά, τρόφιμα, αγροτικά, προϊόντα, υπηρεσίες, χρηματοοικονομικά, επενδύσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης