Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, ακύρωσαν την ανάκαμψη της αγοράς και την επανέφεραν σε πτωτική τροχιά.

Η απογοήτευση των επενδυτών εκδηλώθηκε μετά τις δηλώσεις Σαμαρά και εκείνων που ακολούθησαν από τους κ.κ. Κουβέλη, Βενιζέλο που επιβεβαίωσαν το χάσμα μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αβεβαιότητα επανήλθε στις τάξεις των επενδυτών οι οποίες αναζήτησαν την έξοδο και πάλι για να μειώσουν το ρίσκο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γενικός δείκτης από το τοπικό +1,5% βρέθηκε να υποχωρεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 2 μέσα σε ένα ημίωρο.

Στη συνέχεια, οι πιέσεις εξασθένησαν και έδωσαν την ευκαιρία στο γενικό δείκτη να περιορίσει σταδιακά τις απώλειές του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενωρίτερα ο γενικός δείκτης «αναμετρήθηκε» με τις 800 μονάδες σημειώνοντας το ενδοσυνεδριακό χαμηλό τις 800,31 μονάδες με απώλειες 2,32%. Στην αντίδραση από το χαμηλό της ημέρας συνέβαλλαν κυρίως οι τίτλοι του ΟΠΑΠ, της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, ενώ και οι μετοχές των κυπριακών τραπεζών Κύπρου και Λαϊκής, επανήλθαν σε ανοδική τροχιά συνεισφέροντας στη βελτίωση της εικόνας.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 815,54 μονάδες περιορίζοντας τις απώλειές του στο 0,50% και έχοντας πλέον χάσει όλα τα κέρδη του (2,52%) από το υψηλό της ημέρας των 840 μονάδων.

Με τη σημερινή συνεδρίαση, ο γενικός δείκτης συμπλήρωσε τέσσερις διαδοχικά αρνητικές συνεδριάσεις όπου οι συνολικές απώλειες για ανέρχονται πλέον στο 8,34%.

Ενδεικτική της αυξημένης νευρικότητας που επικράτησε σήμερα είναι η ενδοσυνεδριακή υποχώρηση του δείκτη των τραπεζών κατά 9,38%, όπου ακύρωσε τα αρχικά κέρδη του 4,5% και τελικά έκλεισε με απώλειες 5,37%, τις μεγαλύτερες από όλους τους δείκτες της αγοράς.

Ταυτόχρονα, ο ίδιος κλαδικός δείκτης καταγράφει πλέον απώλειες 22,7% στις τρείς τελευταίες συνεδριάσεις. Η αιφνίδια ανατροπή του κλίματος, προκάλεσε εσπευσμένες κινήσεις κεφαλαίων με αποτέλεσμα την ώθηση του συνολικού τζίρου στα 106,67 εκατ. ευρώ. Η τελική εικόνα της αγοράς διαμορφώθηκε με 48 ανοδικές, 85 πτωτικές και 26 αμετάβλητες μετοχές.

Eπιμέλεια: Aννίτα Τριανταφυλλοπούλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης