Στην παραδοχή πως κανείς δεν περίμενε περαιτέρω μέτρα σχετικά με το χρέος σε αυτή τη φάση προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, την Τετάρτη. Μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του Economist υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Όλοι γνωρίζαμε ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα εξειδικεύονταν στο τέλος του προγράμματος, το 2018».

«Δεν είχαμε προσδοκίες ότι το Eurogroup θα μπορούσε να ξεκλειδώσει τη συμμετοχή στην ποσοτική χαλάρωση» διευκρίνισε ο αν. υπουργός και εξήγησε ότι «η συμμετοχή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης είναι μια απόφαση την οποία θα λάβει μόνη της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«To QE είναι κάτι που θέλουμε, αλλά δεν είναι πανάκεια για την επιστροφή στις αγορές» είπε και στη συνέχεια συμπλήρωσε αναφερόμενος στην επιστροφή στις αγορές «θα εξαρτηθεί από τις επιδόσεις μας στις μεταρρυθμίσεις και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων». ​

«Δεν έχουμε δει ξανά τέτοιους αναπτυξιακούς ρυθμούς από το 2007» διαμήνυσε κατά την ομιλία του ενώ έστειλε σήμα για τη μείωση των φορολογικών βαρών είπε πως με αυτό τον τρόπο «ο προϋπολογισμός να καταστεί πιο αναπτυξιακός».

Εστιάζοντας στη δημοσιονομική πορεία της χώρας έκανε λόγο για «σημαντική πρόοδο» και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 ενώ δήλωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χρειάζεται ιδιοκτησία των όσων έχουν επιτευχθεί έως σήμερα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης