«Δύσκολος χειμώνας και δύσκολη άνοιξη» περιμένουν την ελληνική οικονομία, προανήγγειλε σε συνέντευξή του στο ΒΒC ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Πέτρος Χριστοδούλου.

Ο κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε στις αρνητικές συνέπειες της παρατεταμένης λιτότητας στην ελληνική οικονομία και εστίασε στην έλλειψη αναπτυξιακής δυναμικής και στο ατελές πρόγραμμα της τρόικας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, χαρακτήρισε σημαντικές τις αποφάσεις που έλαβε η ελληνική Βουλή την Τετάρτη και σημείωσε πως ο ελληνικός λαός θα βρεθεί αντιμέτωπος με μεγάλες δυσκολίες τους επόμενους μήνες.

Ο ίδιος τόνισε στην εκπομπή Business Εdition του ΒΒC πως η έλλειψη ρευστότητας αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ελληνική οικονομία.

Τέλος, υποστήριξε την ανάγκη τόνωσης της ανάπτυξης, η οποία -όπως είπε- σε έναν βαθμό μπορεί να στηριχθεί στις άμεσες ξένες επενδύσεις, αλλά κυρίως θα πρέπει να στηριχθεί με συντονισμένο τρόπο από τους εταίρους της Ελλάδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πέτρος Χριστοδούλου είναι ο πρώην επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους) για το διάστημα από τον Φεβρουάριο 2010 έως τον Μάιο 2012 και, έχοντας υπηρετήσει στην Εθνική Τράπεζα από το 1998 έως το 2010, επανήλθε αναλαμβάνοντας τις δραστηριότητες του Εξωτερικού στις 11 Ιουνίου του 2012.

Επιμέλεια: Αννίτα Τριανταφυλλοπούλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης