Αυξήθηκαν τα κέρδη της Robert Bosch GmbH το 2017, με την ανάπτυξη στις δραστηριότητες λύσεων κινητικότητας της εταιρείας να ξεπερνά την παραγωγή στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η γερμανική εταιρεία, ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές στον κλάδο του αυτοκινήτου, ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων αυξήθηκαν στα 5,3 δισ. ευρώ το 2017 σε σχέση με τα 4,3 δισ. ευρώ το 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα έσοδα αυξήθηκαν 6,7% στα 78 δισ. ευρώ, αλλά επλήγησαν από τις αρνητικές συναλλαγματικές επιδράσεις.

Η εταιρεία, η οποία δεν είναι εισηγμένη, δεν έδωσε στοιχεία για τα καθαρά κέρδη. Οι δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης αυξήθηκαν στα 7,5 δισ. ευρώ από τα 7 δισ. ευρώ.

Η Bosch ανακοίνωσε ότι το λειτουργικό περιθώριο αυξήθηκε στο 6,8% από το 5,8% και ότι στόχος είναι να πετύχει τον στόχο που είχε θέσει προηγουμένως, για λειτουργικό περιθώριο 7,5% αυτό το χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πωλήσεις της μονάδας λύσεων κινητικότητας της Bosch αυξήθηκαν 7,8% στα 47,4 δισ. ευρώ, κυρίως λόγω της ισχυρής ζήτησης για συστήματα diesel και βενζίνης, καθώς και συστήματα infotainment και βοήθειας του οδηγού.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ακόμη ότι προβλέπει αύξηση των πωλήσεων και των κερδών του 2018 παρά την αναμενόμενη επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, ιδιαίτερα στην Κίνα.

Έχει θέσει στόχο για επιπλέον πωλήσεις άνω του 1 δισ. ευρώ μέχρι το 2020.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης