Σχέδιο για την κατά το δυνατόν «ακύρωση» της απόφασης του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία το φορολογικό παρελθόν προσώπων και επιχειρήσεων μπορεί με βάση το Σύνταγμα να έχει διάρκεια ως και πέντε έτη, φαίνεται πως επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την αναφορά στην απόφαση του ΣτΕ για τις φορολίστες με την οποία «άνοιξε» σχεδόν τη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή στην προ ημερησίας συζήτηση για την απόφαση του Eurogroup.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το ρεπορτάζ που ακολούθησε προκύπτει ότι η κυβέρνηση επικεντρώνει στις λίστες φοροδιαφυγής, που έχουν δει τη δημοσιότητα, ώστε να μην «αμνηστευθούν» de facto όσοι περιλαμβάνονται σε αυτές, απλώς και μόνο γιατί έχει παρέλθει η 5ετία.

Σε δεύτερο επίπεδο γίνεται προσπάθεια να εξαιρεθούν όσοι έχουν επιβαρυνθεί ήδη με σχετικά πρόστιμα και προσαυξήσεις, αλλά αυτό δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο μετά την απόφαση του ΣτΕ.

Ο πρωθυπουργός, εγκαλώντας τη Ν.Δ ότι επιχαίρει με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για παραγραφή φορολογικών προστίμων, ανέφερε πως: «Μας κατηγορήσατε ότι είχαμε υποσχεθεί ότι θα έρθουμε περισσότερα από τη φοροδιαφυγή, καταλαβαίνω ότι είστε με την πλευρά αυτών που θα γλιτώσουν βάσει της απόφασης του ΣτΕ να πληρώσουν» και συμπλήρωσε πως: «Θα σας θέλαμε σύμμαχο κι όχι να χαίρεστε για το αν ισχύσουν ίσως διάφορα θεσμικά εμπόδια ίσως -ίσως λέω γιατι το καλό το παλικάρι ξέρει κάποιο μονοπάτι- να χάσουμε κάποια χρήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδιο πλαίσιο, αφού υπεραμύνθηκε εισέτι μια φορά τη συμφωνία του Eurogroup και τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ για «αριθμητική του μπακαλόγατου» σχετικά με την κριτική που του άσκησε ο δεύτερος (επικαλούμενος τον Κ.Ρέγκλινγκ), πως η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ φόρτωσε τη χώρα με 100 δις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης