Μπορεί η τιμή του πετρελαίου brent να έχει καταγράψει κατακόρυφη πτώση τον τελευταίο ενάμιση μήνα, από τα 77 στα 71,76 δολάρια το βαρέλι, παρ’ όλα αυτά στη χώρα μας οι τιμές της βενζίνης έχουν εκτιναχθεί, ακόμη και πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο σε αρκετές περιοχές.
Η ελληνική αγορά καυσίμων αν και δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα ανεφοδιασμού, εντούτοις παρουσιάζει μια ραγδαία αυξητική τάση όσον αφορά στις τιμές, ούσα αντιστρόφως ανάλογη με τις αγορές στο εξωτερικό. Η εκτίναξη των τιμών μοιραία καθιστά ασύμφορες τις οδικές μετακινήσεις των παραθεριστών κυρίως σε νησιωτικούς προορισμούς, όπου παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την 1η Ιουνίου η μέση τιμή της αμόλυβδης ήταν στα 1,654 ευρώ ανά λίτρο πανελλαδικά, ενώ στις 15 Ιουλίου, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, είχε πέσει στα 1,645 ευρώ το λίτρο. Οι τιμές αφορούν όλη την Ελλάδα, ωστόσο είναι πολύ υψηλότερες, εάν τεθούν στο επίκεντρο τα νησιά.

Σε ποιες περιοχές η τιμή ξεπερνά τα 2 ευρώ
Σε νησιά του Αιγαίου, όπως η Σίκινος και οι Φούρνοι Ικαρίας, οι τιμές της αμόλυβδης ξεπερνούν τα 2,045 και 2,035 ευρώ το λίτρο, αντίστοιχα.
Σε Ανάφη, Σχοινούσα, Κίμωλο, Μήλο, Σίφνο, Πάτμο, Σέριφο και Σαντορίνη η τιμή της βενζίνης κυμαίνεται στα επίπεδα των 2 ευρώ ανά λίτρο.
Σήμερα οι τιμές του πετρελαίου εμφανίζονται μειωμένες στις ασιατικές αγορές, μετά τη δημοσιοποίηση αναφοράς για την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού πετρελαίου την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν τη σημαντική μείωσή τους.
Ειδικότερα, οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου brent μειώθηκαν κατά 40 σεντς ή 0,6%, στα 71,76 δολάρια το βαρέλι.
Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 27 σεντς ή 0,4%, στα 67,82 δολάρια το βαρέλι.
Πατήστε εδώ για να δείτε το ημερήσιο δελτίο τιμών καυσίμων πανελλαδικά
Πατήστε εδώ για να δείτε το ημερήσιο δελτίο τιμών καυσίμων ανά νομό.
Δείτε στον παρακάτω πίνακα τις σημερινές τιμές του πετρελαίου:
Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης