Για κέρδη ετοιμάζεται το αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά από τις χθεσινές απώλειες υπό το βάρος των τεχνολογικών πιέσεων.

Πράγματι, τόσο ο Απρίλιος, όσο και το β’ τρίμηνο του 2018, μπήκαν στην Wall Street με το… αριστερό, αφού η χθεσινή συνεδρίαση σήμανε ένα ακόμη ισχυρό sell-off για το αμερικανικό ταμπλό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ανησυχίες για τον αντίκτυπο που θα έχει στην παγκόσμια οικονομία ο εμπορικός πόλεμος που ξεκίνησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, απομακρύνουν τους επενδυτές.

Παράλληλα, χθες, τα μεγάλα τεχνολογικά ονόματα οδήγησαν τους αμερικανικούς χρηματιστηριακούς δείκτες στον “κατήφορο”, με τον Dow Jones να γνωρίζει “βουτιά” 458,92 μονάδων ή 1,90%, ενώ ο S&P 500 έχασε 2,23%, την ώρα που η “κατρακύλα” του Nasdaq έφτασε το 2,74%.

Σήμερα, οι προσυνεδριακές συναλλαγές δείχνουν διάθεση ανόδου. Ειδικότερα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones ενισχύονται κατά 0,50%, ενώ τα futures του S&P 500 σημειώνουν άνοδο 0,57% και τα futures του τεχνολογικού Nasdaq καταγράφουν κέρδη 0,70%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τεχνολογικός κλάδος παραμένει στα ραντάρ των επενδυτών. Η μετοχή της Amazon, προσυνεδριακά, γνωρίζει ήπιες απώλειες, με φόντο την επίθεση που έχει εξαπολύσει ο Τραμπ κατά της εταιρείας και καθώς το Vanity Fair δημοσίευσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναζητά τρόπους, προκειμένου να την καταστρέψει.

Η αγορά θα στρέψει την προσοχή της και στη μετοχή της Spotify που κάνει σήμερα το “ντεμπούτο” της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης