Με θετικά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, βρίσκοντας στήριξη στο ράλι των τιμών του αργού και καθώς οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους στα νέα από το επιχειρηματικό “μέτωπο”.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,6%, ενώ το χρηματιστήριο στο Λονδίνο παρέμεινε κλειστό λόγω εθνικής αργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,28%, ενώ ο γερμανικός DAX κατέγραψε ράλι 1,02%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώθηκε 0,91% υψηλότερα, ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε άνοδο 0,41% και ο πορτογαλικός PSI 20 κέρδισε 0,77%.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ετέθη, σήμερα, η είδηση ότι η Nestle θα δώσει στην Starbucks 7,15 δισ. δολάρια για τα δικαιώματα πώλησης των προϊόντων της αλυσίδας καφέ σε όλο τον κόσμο, σε μια παγκόσμια συμμαχία που έχει στόχο να αναζωογονήσει τις αυτοκρατορίες καφέ των δύο εταιρειών. Η μετοχή της Nestle κέρδισε 1,3%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ώθηση έλαβαν οι ευρωαγορές και από την άνοδο του τεχνολογικού κλάδου, με τη μετοχή της Austria Microsystems να γνωρίζει τις καλύτερες επιδόσεις, σημειώνοντας “άλμα” 3%.

Από την άλλη, στον “πάτο” του Stoxx 600 διαμορφώθηκε η μετοχή της Air France, γνωρίζοντας “βουτιά” 10%, μετά τη δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της Jean-Marc Janaillac την Παρασκευή ότι θα υποβάλει την παραίτησή του.

Αυτά, την ώρα που οι τιμές του αργού “σκαρφάλωσαν” στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη του 2014.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης