Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τις δηλώσεις αξιωματούχων της Federal Reserve για την πορεία των αμερικανικών επιτοκίων φέτος.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of St. Louis, James Bullard δήλωσε σήμερα ότι δεν βλέπει την ανάγκη η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να αυξήσει τα επιτόκια της σημαντικά τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς οι οικονομικοί παράγοντες που περιορίζουν την ανάπτυξη δεν αναμένεται να αλλάξουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι μελλοντικές μας προβλέψεις θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από ένα σχετικά ομαλά μονοπάτι στη νομισματική πολιτική», δήλωσε ο Bullard σε εκδήλωση σήμερα στην Ουάσινγκτον.

«Η τρέχουσα κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής είναι η κατάλληλη σε γενικές γραμμές», δήλωσε. «Εάν [η Fed] αυξήσει σημαντικά τα επιτόκια της από εδώ χωρίς να έχουν υπάρξει σημαντικές αλλαγές στα στοιχεία, η πολιτική ενδεχομένως να γίνει περιοριστική».

Οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα την ομιλία του επικεφαλής της Fed, Jerome Powell στο Κογκρέσο εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών τις τελευταίες εβδομάδες ότι η επιτάχυνση του πληθωρισμού θα μπορούσε να οδηγήσει την κεντρική τράπεζα σε περισσότερες ή μεγαλύτερες αυξήσεις των επιτοκίων αυτό το έτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 223,25 μονάδες (0,89%) στις 25.540,35 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq προσθέτει 47,03 μονάδες (0,64%) σκαρφαλώνοντας στις 7.383,85 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 14,86 μονάδες (0,54%) στις 2.762,19 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 29 κινούνται με θετικό πρόσημο. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Intel στα 48,54 δολ. με άνοδο 0,80 δολ. ή σε ποσοστό 1,69%. Ακολουθούν η 3M στα 240,65 δολ. με άνοδο 1,57% και η Verizon με κέρδη 1,37% στα 48,95 δολ.

Μόνο η General Electric υποχωρεί (-3,55%).

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης για την εθνική δραστηριότητα της Chicago Fed διαμορφώθηκε στο 0,12 τον Ιανουάριο από 0,14 τον προηγούμενο μήνα.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η United Parcel Service Inc. σημειώνει άνοδο 1% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα υποβάλει μήνυση κατά των αντιμονοπωλιακών υπηρεσιών της Ε.Ε. ζητώντας αποζημίωση για 2,15 δισ. δολ. συν τόκους μετά την απόφαση της να μπλοκάρει την συμφωνία συγχώνευσης με την ολλανδική TNT Express NV το 2013.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων η Dean Foods Co. σημειώνει βουτιά 10% μετά την ανακοίνωση κερδών δ΄ τριμήνου τα οποία έχασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Οι προβλέψεις της εταιρείας επίσης δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των αναλυτών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης