Με μικρά κέρδη κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα σημειώνοντας νέα ιστορικά υψηλά καθώς οι επενδυτές επιστρέφουν στην πρώτη πλήρη συνεδρίαση μετά την αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Ο κλάδος της λιανικής αναμένεται να παραμείνει και σήμερα στο επίκεντρο της προσοχής καθώς οι αλυσίδες λιανικής και τα ηλεκτρονικά καταστήματα κάνουν μεγάλες προσφορές στις ιστοσελίδες τους στο πλαίσιο της Cyber Monday.
Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις αναμένεται να σημειώσουν νέο ρεκόρ, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Adobe.
Την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις της Black Friday που έγιναν online σημείωσαν νέο ρεκόρ στα 5,03 δισ. δολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκτόξευση των καταναλωτικών δαπανών έχει οδηγήσει σε ράλι μεγάλους λιανοπωλητές. Η Amazon.com σημείωσε το τρίτο ιστορικό της υψηλό την Παρασκευή, ενώ σήμερα ενισχύεται περαιτέρω κατά 1,1%.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 45,34 μονάδες (0,19%) στις 23.604,62 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq προσθέτει 4,35 μονάδες (0,07%) στις 6.893,81 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 2,74 μονάδες (0,10%) σκαρφαλώνοντας στις 2.605,09 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 21 κινούνται με θετικό πρόσημο και 9 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Verizon Communications στα 47,60 δολ. με άνοδο 0,59 δολ. ή σε ποσοστό 1,26%. Ακολουθούν η 3M στα 233,85 δολ. με άνοδο 1,10% και η Wal-Mart Stores με κέρδη 0,92% στα 97,50 δολ.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η DowDuPont (-0,76%), η Chevron (-0,74%) και η Exxon Mobil (-0,44%).
Το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να επιστρέψει σταδιακά στο σχέδιο των Ρεπουμπλικάνων για τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Η Γερουσία αναμένεται να συνεδριάσει μέσα στην εβδομάδα για να ψηφίσει τις φορολογικές αλλαγές, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να βρεθεί κοινό έδαφος με την εκδοχή που έχει ήδη ψηφιστεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Από το μέτωπο των επιχειρηματικών συμφωνιών, η Time Inc. σημειώνει άλμα 9% μετά την ανακοίνωση της Meredith Corp. ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά της εταιρείας. Η αξία της συμφωνίας αναμένεται να φτάσει τα 2,8 δισ. δολ.

Από την πλευρά της η Meredith Corp κερδίζει πάνω από 13%.
Άλμα 16% σημειώνει εξάλλου ο τίτλος της Barracuda Networks Inc. μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι συμφώνησε στην εξαγορά της από την εταιρεία private-equity Thoma Bravo.
Η αξία της συμφωνίας αναμένεται να φτάσει τα 1,6 δισ. δολ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης