Η διαρροή ότι ο ΟΔΔΗΧ ετοιμάζει την πρώτη έκδοση 12μηνου εντόκου μετά από 8 χρόνια ώθησε ανοδικά το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,77% στις 812,53 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 799,64 μονάδων (+0,15%) και 812,80 μον. (+1,80%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 39,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 34,3 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,2 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,92%, στις 2.088,61 μονάδες, ενώ στο +1,75% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.265,35 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 2,01% στις 862,93 μονάδες.

Σημαντική στήριξη παρείχε στο ΧΑ η αγορά των ελληνικών ομολόγων, με τις αποδόσεις τους να υποχωρούν έντονα και να πλησιάζουν όλο και περισσότερο τα επίπεδα που βρισκόντουσαν πριν το ξέσπασμα του πρόσφατου sell-off.
Αυτή η απότομη αντιστροφή -η οποία παρατηρείται από την περασμένη Παρασκευή- του πρόσφατα αρνητικού κλίματος που επικρατούσε στα ελληνικά ομόλογα, το οποίο και είχε δημιουργηθεί λόγω των έντονων αναταραχών στις διεθνείς αγορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και η βιωσιμότητά του είναι το νούμερο ένα στοιχείο που κοιτούν οι επενδυτές για να επενδύσουν σε ελληνικά ομόλογα, ενώ σημαντικό χέρι βοηθείας έχει ήδη δοθεί από τους οίκους αξιολόγησης με τις αναβαθμίσεις και τις θετικές προοπτικές που έχουν “δώσει” στην Ελλάδα.

Η Βιοχαλκο και η Jumbo ξεχώρισαν με το άλμα 4,87% και 4,43% που σημείωσαν αντίστοιχα, με τις Eurobank, Σαράντη και Λάμδα να κλείνουν με κέρδη που ξεπέρασαν το 3%.

Άνω του 2% ήταν η άνοδος σε Τιτάν, Εθνική, Grivalia, Folli Follie και ΕΕΕ, ενώ άνω του 1% έκλεισαν οι ΕΧΑΕ, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, ΑΔΜΗΕ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΟΛΠ και Aegean, με μόνη την Motor Oil, στον FTSE 25, να κλείνει σε αρνητικά εδάφη, καταγράφοντας απώλειες που έφτασαν το 1,31%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης