Με ηγέτη τον Χάμες Ροντρίγκες που σκόραρε στο 28’ και το 50’ η Κολομβία επικράτησε της Ουρουγουάης στο «Μαρακανά» και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στους «8» θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Βραζιλία.

Η πρώτη καλή φάση του αγώνα καταγράφηκε στο 12’ με τον Ζουνίγκα να σουτάρει από μακριά. Από εκεί και πέρα, η Κολομβία δεν μπορούσε να μπει με αξιώσεις στην περιοχή του Μουσλέρα, ενώ η Ουρουγουάη περιορίστηκε στο αμυντικό κομμάτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σκορ άνοιξε στο 28’ από την προσωπική ενέργεια του MVP του αγώνα, αλλά και την Κολομβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, Χάμες Ροντρίγκες. Ο άσος της Μονακό πήρε την μπάλα από την κεφαλιά του Γιέπες και αφού κοντρόλαρε, εξαπέλυσε μία βολίδα, ανοίγοντας το σκορ, με το πιο όμορφο γκολ του Μουντιάλ μέχρι σήμερα!

Η Ουρουγουάη στο 33’ απείλησε, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καβάνι, ωστόσο από εκεί και πέρα δεν έπεισε με την απόδοσή της, ενώ αισθητή ήταν η απουσία του Λουίς Σουάρες.

Το παιχνίδι τελείωσε ουσιαστικά με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Στο 50’ ο Χάμες Ροντρίγκες «χτύπησε» ξανά και αφού βρέθηκε στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή νίκησε τον Μουσλέρα και διαμόρφωσε το τελικό 2-0, σκοράροντας για πέμπτη φορά στο τουρνουά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ουρουγουάη προσπάθησε στη συνέχεια να μειώσει, αλλά όπου χρειάστηκε ο Οσπίνα κράτησε την εστία του ανέπαφη.

Κολομβία – Ουρουγουάη 2-0 (ΝΕΡΙΤ)

Γκολ: 28′, 50′ Χάμες Ροντρίγκες

1-0 28′ Χάμες Ροντρίγκες

2-0 50′ Χάμες Ροντρίγκες

Κίτρινες κάρτες: Χιμένες, Λουγκάνο

Κόκκινες κάρτες:

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Γκοντίν, Χιμένες, Κάσερες, Ρίος, Γκονσάλες (67′ Ερνάντες), Α. Περέιρα (53′ Ραμίρεζ), Ροντρίγκες, Φορλάν (53′ Στουάνι), Καβάνι.

Κολομβία (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Αρμέρο, Ζαπάτα, Γιέπες, Ζουνίγκα, Αγκιλάρ, Σάντσες, Κουαδράδο (81′ Γκουαρίν), Ροντρίγκες (85′ Ράμος), Γκουτιέρες (68′ Μεχία), Μαρτίνες.

Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης