Σαν σήμερα 14 Αυγούστου πριν από ακριβώς 17 χρόνια ο 26χρονος Κύπριος διαδηλωτής, Σολωμός Σολωμού, με περίσσιο θάρρος ανέβηκε να κατεβάσει την τουρκική σημαία και ακαριαία βρήκε τραγικό θάνατο αφού μέσα σε λίγα λεπτά πυροβολήθηκε από τούρκους ελεύθερους σκοπευτές στην περιοχή της Αμμόχωστου στην Κύπρο. Η σφαίρα τον βρήκε στο λαιμό και με το τσιγάρο στα χείλη αυτός ο νεαρός έγινε ήρωας.. Να επισημάνουμε φυσικά και τον χαμό του Τάσου Ισαάκ επίσης το 1996 στις 11 Αυγούστου, όπου και εκείνος δολοφονήθηκε σε διάρκεια αντικατοχικής διαδήλωσης στην περιοχή της νεκρής ζώνης, στη Δερύνεια της επαρχίας Αμμοχώστου. Η ημέρα της κηδείας του Τάσου Ισαάκ (14/8) ήταν και η ημερομηνία που σκοτώθηκε πάνω στον ιστό της σημαίας ο Σολωμός Σολωμού…

Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να θυμόμαστε και να τιμούμε με οποιοδήποτε τρόπο, αυτά τα δύο παλικάρια, αυτούς τους δυο ήρωες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε παρακάτω ένα βίντεο με ένα τραγούδι γραμμένο για τον Σολωμό Σολωμού. Οι στίχοι ανήκουν στον Χρήστο Κρετσόβαλη, η μουσική στον Βασίλη Δήμα και η πρώτη εκτέλεση στον Νότη Σφακιανάκη:

 

 
Πηγή: tralala.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης