Σε αυτό το album, o James επιστρέφει πιο ώριμος ως τραγουδιστής και συνθέτης, ενώ την ίδια στιγμή, κοιτάζει πίσω στην ηλεκτρονική τελειότητα των πρώτων κυκλοφοριών του για τα label Hemlock και Hessle , προχωρώντας πολύ πιο πέρα την post-dubstep μουσική για να συμπεριλάβει έναν εντυπωσιακό επαναπροσδιορισμό του hip – hop και της house μουσικής.

Ο James Blake αναφέρει πως όλα ξεκίνησαν από την Joni Mitchell . Η αγαπημένη του τραγουδοποιός πήγε να τον δεί στο Troubadour του Los Angeles πρίν από δύο χρόνια όπου είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν κατ’ ιδίαν . “Είναι ένα μαντείο,” είπε ο James. “ ΄Εμαθα πολλά ,απλά συναντώντας την.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό για το οποίο συζητήσαμε περισσότερο ήταν το θέμα της μονιμότητας: πως επιβιώνεις και ευδοκιμείς ως καλλιτέχνης. Κατά την διάρκεια της πτήσης για το Λονδίνο ο James συνέθεσε το τραγούδι΄Overgrown΄ όπου πήρε και το όνομα του, ολόκληρο το δεύτερο album . Όπου αναφέρεται σε πράγματα που διαρκούν “Δεν θέλω να γίνω ένα αστέρι άλλα μια πέτρα στην ακτή, ένα παράθυρο στο πόλεμο.”

Πιστεύω πώς είναι το καλύτερο πράγμα που έχω γράψει ποτέ και το πιο δυνατό μήνυμα στο album,” δήλωσε ο James. “H Joni ενσωματώνει όλα αυτά που αναφέρομαι. Ήταν η σπίθα που με παρακίνησε να γράψω αυτό το τραγούδι .”

Με μουσικό εύρως και συναισθηματικό βάθος , το ΄΄Overgrown΄΄ αντικατροπτίζει την μεγάλη αλλαγή του 24χρονου Λονδρέζου, τα τελευταιά 2 χρόνια . Το πρώτο του album πούλησε πάνω απο 400.000 αντίτυπα , ένα επίτευμα αρκετά μεγάλο αν αναλογιστεί κανείς το πόσο εσωστρεφές και πειραματικό ήταν το album . Επίσης οι υποψηφιότητες που έλαβε στα βραβεία Mercury , Brit και Ivor Novello τον οδήγησαν σε παγκόσμια περιοδεία φέρνοντας τον σε επαφή με ένα ευρύ φάσμα οπαδών αλλά και νέων συνεργατών όπως η Joni Mitchell , o Jay Z , o Kanye West , o Bon Iver , η Bjork , o Drake , o Brian Eno και ο RZA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα από το ‘’Οvergrown’’ o James Blake μας αποδεικνύει περίτρανα πως είναι ένας καλλιτέχνης που ήρθε για να μείνει στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα.

James Blake Overgrown

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης