Δεν συζητάω μ’ αυτόν που θα μου πει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι βρόμικο κόμμα. Ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ είναι βρόμικο, όχι και η ΝΔ. Ο Σύριζα; Μιλάμε για υπαρκτά μεγέθη, όχι για τον Σύριζα που δεν υπάρχει. Όχι για πουλημένα τομάρια.

Έτσι είναι. Όταν είσαι κομμουνιστής και προδίδεις την ιδεολογία σου, δηλαδή το πολιτικό σου πιστεύω, είσαι το λιγότερο ελεεινός. Και μη δικαιολογείσαι ότι υποχρεώνεσαι να συμβιβαστείς, διαφορετικά δεν περνάνε στον κόσμο οι… προοδευτικές σου αντιλήψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως αριστερός, λοιπόν, ως οργανωμένος και ενταγμένος στον Σύριζα, αριστερός κομμουνιστικής κοπής είσαι πουλημένος. Είσαι κυβέρνηση, είσαι εξουσία και ούτε λειτουργείς διαφορετικά από την προηγούμενη νεοδημοκρατική κυβέρνηση, και γνωρίζεις καλύτερα από εμένα ότι με τις κ@λομπαρίστικες πολιτικές «πρακτικές» σου δεν περπατάει καν η αριστερή σου ιδεολογία.

Δεν υπάρχει, λοιπόν, κανένα σύριζας, παρά μόνο μία συνέχεια του ΠΑΣΟΚ, της απάτης ΠΑΣΟΚ που ντροπή τους συνεχίζουν να αυτοαποκαλούνται… σοσιαλιστικό κίνημα. Ο σύριζας «υπάρχει» μόνον διότι παίζει η αντιπαλότητα με τη ΝΔ. Δηλαδή; Δεν είμαστε αυτοί που είμαστε, αλλά οι… κομματικοί αντίπαλοι της δεξιάς.

Απάτη! Η ΝΔ δεν είναι δεξιά. Είναι ιδεολογία η δεξιά, καμιά σχέση με εθνικοφροσύνη και αντικομμουνισμό. Τι, όμως, γίνεται στην Ελλάδα με την πολιτική «ευθύνη» της λεγόμενης Αριστεράς; Παίζει αναντάμ παπαντάμ η αντιπαλότητα. Αυτή στέλνει τα κόμματα στην κυβερνητική εξουσία. Όχι η αξιοκρατία. Όχι η αξιοπιστία του κόμματος, η πολιτική ταυτότητα του κάθε κόμματος, αλλά η φθορά, η χρεοκοπία του κυβερνώντας κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν έγινε… αριστερός ο κόσμος επειδή ψήφισε Σύριζα. Δεν ψήφισε Αριστερά. Η πέραν από κάθε όριο αποτυχία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ήταν η μοναδική αιτία που οδήγησε στην κυβέρνηση ένα κόμμα τσόντα για πολλά χρόνια, τον συνασπισμό που εξελίχθηκε σε Σύριζα.

Το σκάνδαλο Κοσκωτά είναι το σουξέ στην Ελλάδα, τέλη δεκαετίας ’90.

Στις 18 Ιουνίου 1989 δεν βγαίνει αυτοδυναμία. Με Κωνσταντίνο Μητσοτάκη η ΝΔ πιάνει 44,25%. Έχουν ήδη προλάβει όσο ήταν κυβέρνηση οι πονηροί πασοκτζήδες να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο, σε απλή αναλογική, για να μην μπορεί το πρώτο κόμμα να κάνει κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης δίνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Μητσοτάκη που έχει συμφωνήσει με τον Χαρίλαο Φλωράκη να τακιμιάσουν. Η Δεξιά με την Αριστερά. Οι πασόκοι λένε είναι το «βρόμικο ‘89». Επειδή τα βρήκαν τα δύο «άκρα», επειδή θέλουν να καταδικάσουν τον Ανδρέα Παπανδρέου. Την αγνή περιστερά.

Ο Παπανδρέου για να γλυτώσει το Ειδικό Δικαστήριο προτείνει στον Φλωράκη να κάνουν οι δυο τους συγκυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, όχι το ΚΚΕ με τη ΝΔ. Ο μακαρίτης Χαρίλαος το συζητάει, όταν μάλιστα ο απατεώνας Ανδρέας προτείνει πρωθυπουργό της συγκυβέρνησης όχι τον εαυτό του, αλλά τον Κωστή Στεφανόπουλο της Διανά, που έφυγε από τη ΝΔ όταν έχασε την εσωκομματική αναμέτρηση για την αρχηγία της ΝΔ.

Ο Μητσοτάκης στέλνει, αποκάλυψη αυτή, τον αλευροβιομήχανο Κωνσταντίνο Λούλη, να πείσει τον Φλωράκη, κι αυτός, ο Μητσοτάκης να μη γίνει πρωθυπουργός, αλλά ο Τζαννής Τζανετάκης. Ο Φλωράκης, δηλαδή ο Συνασπισμός, δηλαδή το ΚΚΕ, έχει 28 έδρες με το 13,12% στις εκλογές. Ή θα πάει με τους 145 της ΝΔ, είτε με τους 125 του ΠΑΣΟΚ.

Τα βάλανε κάτω στο ΚΚΕ και αποφάσισαν. Όπου να ‘ναι πεθαίνει ο άρρωστος Ανδρέας. Πάμε, λοιπόν, με τον Μητσοτάκη, που θέλει κι αυτός την καταδίκη του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ στο Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά και γεμίζουμε την κοιλιά μας με τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Βρόμικο ήταν πράγματι το 89, διότι η ΝΔ ήθελε να κάνει κυβέρνηση, όχι να αποδοθεί Δικαιοσύνη σε βάρος του πράγματι υπεύθυνου του σκανδάλου Κοσκωτά Ανδρέα Παπανδρέου. Βρόμικο το 89, διότι οι πασόκοι είχαν οργιάσει στα οικονομικά σκάνδαλα. Βρόμικο το 89, διότι το ΚΚΕ με τη φανέλα του Συνασπισμού ενδιαφερόταν μονάχα να αυξήσει τα ποσοστά του. Ποια η συνέχεια;

Αφού έγινε η συγκυβέρνηση ΝΔ-Συνασπισμού, για να μην προκύψουν νέες εκλογές και παραγραφούν τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ, στέλνουν στο Ειδικό Δικαστήριο τον Ανδρέα. Ξαναγίνονται εκλογές στις 5 Νοεμβρίου 1989 και το ΠΑΣΟΚ αυξάνει το ποσοστό του (!) σε 40,67%, ενώ χάνει πόντους ο Συνασπισμός, 10,97. Και φτιάχνεται όχι «συγκυβέρνηση», αλλά «οικουμενική» κυβέρνηση ΝΔ με το 46,19% το ΠΑΣΟΚ και τον Συνασπισμό. Τα συνεταιράκια ΝΔ και ΚΚΕ με τους «κλέφτες του ΠΑΣΟΚ».

Σαν σήμερα 23 Νοεμβρίου, το 1989, γίνεται πρωθυπουργός ο οικονομολόγος Ξενοφών Ζολώτας, σε «οικουμενική» κυβέρνηση που στηρίζεται σε 296 από 300 βουλευτές.

Επειδή το ΚΚΕ νταραβερίστηκε με τη ΝΔ, ο Φλωράκης ξήλωσε τη διοίκηση της νεολαίας του κόμματος, της ΚΝΕ και διέγραψε χιλιάδες μέλη, που διαφωνούσαν επίσης. Στις επόμενες εκλογές, στις 8 Απριλίου 1990, ο Μητσοτάκης πήρε 46,88%, άρπαξε έναν βουλευτή από τη Διανά, έφτασε τους 151 κι έκανε κυβέρνηση. Ο Συνασπισμός, δηλαδή το ΚΚΕ, έπεσε κι άλλο, στα 10,28, με συνέπεια νέα «διάσπαση». Ο Συνασπισμός διατηρήθηκε με τα μέλη του ΚΚΕ που εγκατέλειψαν το κόμμα, Δαμανάκη, Ανδρουλάκης, Δραγασάκης, Λαφαζάνης και σία, που συνέχισαν την επαγγελματική του κομματική καριέρα εκτός Περισσού.

…………………………………………………………….
Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος σαν τον Κωστή Στεφανόπουλο, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης