Ο Μισέλ Πλατινί, πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής κάποτε, είναι σήμερα το αφεντικό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και είναι επόμενο να φιλοδοξεί να γίνει και πρόεδρος στην FIFA, στην παγκόσμια ομοσπονδία. Δύσκολο, διότι παίζει ανταγωνιστικά με τον αρχιμαφιόζο του διεθνούς ποδοσφαίρου, το αφεντικό της FIFA, τον Γιόζεφ Μπλάτερ.

Ξέρει πολύ καλά τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο Μιχαλάκης ο Πλατινί. Δεξί του χέρι είναι ο Θόδωρος Θεοδωρίδης, γιος του Σάββα και ένα από τα στελέχη του ο Πάτρικ Κομνηνός, άλλος εκλεκτός του Σωκράτη Κόκκαλη. Αεκτζής ο Κομνηνός αλλά στην “ομάδα Κόκκαλη” όταν ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε καταργήσει στην πραγματικότητα το αυτοδίοικητο της ΕΠΟ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να ξέρουμε τι λέμε. Κάποτε κουμάντο έκανε στην ελληνική ομοσπονδία ο Βαρδινογιάννης και μετά η εξουσία στο χώρο, και στο παρασκήνιο, πέρασε στα χέρια του Κόκκαλη.

Τι να πει, επί της ουσίας, με τον Σαμαρά ο Πλατινί, στη συνάντησή τους; Είπε στον πρωθυπουργό, με όσο το δυνατόν διακριτικό τρόπο, ότι δεν είναι ευχάριστη για την UEFA η κατάσταση στην Ελλάδα. Να κυκλοφορεί ένα πρωτάθλημα που δεν βοηθάει το ποδόσφαιρο και στην πραγματικότητα διεξάγεται για να το παίρνει μία ομάδα, ο Ολυμπιακός.

Και τι να πει ο Σαμαράς στον πρωθυπουργό της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, όταν ερήμην της ελληνικής κυβέρνησης μια ζωή οι ολιγάρχες της μπάλλας κάνουν ό, τι γουστάρουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πλατινί δεν είναι λαμόγιο. Είναι, δηλαδή λαμογιάρει σαν πολιτικός, όχι για να κονομήσει προσωπικά. Πολιτεύεται με τις διεθνείς ομοσπονδίες για να μεγαλώσει το διεθνές εκτόπισμα του, όχι σε νταραβέρια με επιχειρηματίες που έχουν εμπλακεί στο ποδόσφαιρο, όπως π.χ. Μαρινάκης, Σαββίδης.

Περισσότερο τυπικά συναντήθηκε με τους Ιβάν Σαββίδη, Βαγγέλη Μαρινάκη ο Πλατινί. Αντιλαμβάνεται πολύ καλά ότι ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος έχουν ουσιαστικά σχέση με το ποδόσφαιρο, καμμία αγωνία να γίνουν ο πατριάρχης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μαρινάκης και Σαββίδης έχουν λεφτά, πολλά λεφτά, όμως το ενδιαφέρον περιορίζεται μονάχα στην ομαδάρα τους.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ που ψιθύρισε σε Μαρινάκη, Σαββίδη ο Πλατινί, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης