Πέρυσι, λίγες ώρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, που τις κέρδισε για πρώτη φορά ο Σύριζα, ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας άφησε ένα περιστέρι, στην τελετή που έγινε στον Πειραιά.

Συμβολική κίνηση. Να καταδείξει ο υποψήφιος τότε πρωθυπουργός ότι με την κυβέρνηση Σύριζα η Ελλάδα θα απελευθερωθεί από τα δεινά της. Από το γ@μ@μ@νο μνημόνιο. Από τη λαίλαπα της κρατικής φορολογίας. Από τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συμβολισμός αυτού του σιχαμένου πτηνού, λέω για το περιστέρι, που οφείλεται στη λευκότητά του, ξεκίνησε από την Παλαιά Διαθήκη. Από το χοντροφτιαγμένο παραμύθι ότι ο γεροξεκούτης Νώε, αυτός του Κατακλυσμού, άφησε ελεύθερα ένα ζευγάρι πιτσουνάκια, για να διαπιστώσει αν φάνηκε καθόλου ξηρά, κάποιο κομμάτι γης, μετά τη θεϊκή καταστροφή.

Τα περιστέρια, σύμφωνα με την εβραϊκή θρησκεία επέστρεψαν στη μαούνα του γέρου, μάλιστα με ένα κλαδάκι ελιάς, άρα ο Γιαχβέ, ο Θεός σφύριξε λήξη στην τιμωρία του ανθρώπινου γένους.

Ο Τσίπρας, που είναι αριστερός και όχι κάποιος παραμύθης ιερωμένος, των Φώτων το 2015, σα σήμερα, πέταξε ένα περιστέρι, ένα από τα π@@στικα, τα κ@λομπινεδιάρικα, όχι κάποιο ατίθασο αγριοπερίστερο των απόκρημνων βράχων. Και πράγματι δικαιώθηκε ο πρωθυπουργός, διότι από τον Ιανουάριο του 2015 αποτελούν παρελθόν τα μνημόνια στην πατρίδα μας και ο κοσμάκης ανακουφίστηκε από τα χαράτσια.
Σήμερα ο πρωθυπουργός δεν θα κρατάει στα χέρια του κάποιο περιστέρι, αλλά θα έχει δίπλα του μια μαϊμού, δεμένη με την γραβάτα που του έχει κάνει δώρο η Άνγκελα Μέρκελ. Ένας ακόμα συμβολισμός του πρωθυπουργού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι συμβολίζει η μαϊμού. Ότι είναι μαϊμού, δηλαδή ψεύτικη η απογοήτευση του κόσμου από τον Σύριζα. Ότι θα διαψευσθούν όσοι δεν ελπίζουν στον Τσίπρα, ότι μ’ αυτόν η Ελλάδα θα σωθεί.

Υπονοούμενα Λαφαζάνη για τον Τσίπρα, διάβασε apodytiriakia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης